De meest spectaculaire zeilwedstrijd ter wereld, de Volvo Ocean Race, zal in week 26 finishen in Scheveningen. De finishweek gaat gepaard met volop festiviteiten en evenementen in en rond Scheveningen. Een van die evenementen is “BouwjeBootje”, een project dat al meerdere keren is gehouden rondom grote watersportevenementen.

Bijlard International en Goedkoop Bouwmaterialen sponsoren samen “BouwJeBootje”, een initiatief van creatief ontwerper Caspar ten Berge. De doelstelling is om 200 bootjes te bouwen. Deze zullen te water worden gelaten in de week van de Volvo Ocean Race en wel op woensdag 27 juni 2018.

Elke basisschool in Nederland heeft zich kunnen inschrijven voor een gratis ‘BouwJeBootje’ bouwpakket, bestaande uit het benodigde hout (op maat gefreesd), schroeven, lijm, verf en een peddel. Het pakket wordt op school afgeleverd compleet met tekening volgens het ‘BouwJeBootje’ principe.
Vanaf 21 mei zullen de ingeschreven scholen gaan beginnen met bouwen en het eindresultaat is een roeiboot van 2,35m lengte en een gewicht van 23 kg, geschikt voor 2 kinderen. Het bootje heeft een uniform ontwerp.

Bijlard International en Goedkoop Bouwmaterialen sponsoren samen alle benodigde materialen. In ieder pakket zit voldoende Bijlard MS Polymeer CS 60 om het hout aan elkaar te lijmen maar ook om waterdicht af te werken. Volgens directeur Peter Bijlard, een gepassioneerd zeiler, past deze sponsoring uitstekend bij zijn bedrijf. Het bedrijf heeft veel klanten in de scheepsbouw en daarnaast vindt het bedrijf het belangrijk dat kinderen met techniek en houtbewerking in aanraking komen. Vakmensen zijn hard nodig, niet alleen nu maar vooral in de toekomst, aldus Bijlard. Daar sluit ik mij van ganser harte bij aan en ik ben benieuwd naar de resultaten van de leerlingen! Op de foto een impressie van een eerdere editie van het evenement.