Bij INTR. is voortaan ook alles voor de parketteur verkrijgbaar: van het parket tot en met alle benodigdheden voor het leggen, afwerken, onderhouden én renoveren van de vloer. Denk bijvoorbeeld aan lijmen, lakken en oliën, maar ook aan machines, handgereedschappen en schuurmaterialen. Naast de INTR. Points in Hengelo en Zwolle zijn ook de nieuwe vestigingen in Delft en Leek (vanaf 6 mei) volledig ingericht om parketteurs, projectinrichters én ZZP’ers van A tot Z te bedienen. De overige INTR. Points volgen later dit jaar.

“INTR. is flink aan het groeien”, vertelt productmanager Rick de Vries. “Vanaf april beschikken we over maar liefst elf vestigingen verspreid door het land en met een zeer compleet assortiment voor de professionele vloerafwerker. In navolging van de vestigingen in Hengelo en Zwolle worden alle bestaande vestigingen komend jaar omgebouwd, zodat voldoende ruimte ontstaat voor een uitgebreide parketafdeling met uitsluitend A-merk producten.” In samenwerking met diverse leveranciers heeft INTR. een hoogwaardige vloerenlijn opgezet, met duoplanken van Saffier, traditionele parketvloeren van Lieverdink en gelaagde visgraatvloeren van Barlinek. Voor de afwerking hebben parketteurs keuze uit onder andere de lakken en oliën van Pallmann, Lecol, Floorservice en Osmo. “Ook leveren we diverse handgereedschappen en machines van Wolff, zoals messen, parketstrippers, parketschuurmachines en parketvoegenfrezen. Recent zijn bovendien de EcoTools zaagbladen aan ons assortiment toegevoegd.”

Met een breed assortiment aan lijmen, primers en egalisaties van UZIN speelt INTR. tevens in op de groeiende vraag naar PVC-vloeren. “In de markt zien we dat steeds meer parketteurs hun dienstverlening uitbreiden met PVC”, aldus marketing manager Joost Heijnen. “Als dienstverlenende groothandel gaan we hier graag in mee. Onze ambitie is om dé one-stop-shop te worden voor de professionele vloerafwerker, die tevens kan profiteren van ruime, actuele voorraden, snelle levertijden en een uitgebreide technische ondersteuning.”

Het brede parketprogramma, in combinatie met het bestaande aanbod én de uitstekende landelijke dekking van de INTR. Points is uniek in de markt en levert klanten en leveranciers grote voordelen op, benadrukt Heijnen. “Veel parketteurs kopen hun producten rechtstreeks in bij de diverse producenten, zoals Uzin Utz Nederland. Dankzij de nieuwe dienstverlening echter, kunnen zij hun producten nu ook op een locatie naar keuze afhalen op het moment dat het hén uitkomt. Bovendien kunnen zij in één keer alle relevante producten bestellen, van alle merken en inclusief aanverwante artikelen en gereedschappen.” De Vries: “Omdat de meeste producten op voorraad zijn, grijpen parketteurs, projectinrichters en ZZP’ers nooit mis. Ook niet als het om afwerkingsproducten, schuurmaterialen of gereedschappen gaat. Mochten ze bijvoorbeeld een potje lak of olie tekort komen, dan kunnen zij deze direct afhalen. Hierdoor lopen projecten geen vertraging meer op.” Alle producten worden onder de beste temperaturen en luchtvochtigheid opgeslagen, waardoor zij direct verwerkt kunnen worden. Zo kunnen parketteurs ’s ochtends hun bestelling afhalen en direct doorrijden naar hun project. Voor de vloeren geldt: vandaag besteld is binnen 1,5-2 weken beschikbaar.

De INTR. Points spelen tevens in op het groeiende aantal zelfstandigen in de parketbranche. Onder andere met een uitgebreide showroom, waar (zelfstandige) parketteurs en projectinrichters op eigen gelegenheid en samen met hun klanten naartoe kunnen komen om de juiste producten voor hun project(en) uit te zoeken. “In de showroom vinden zij grote, mooie presentatiezuilen op het gebied van houten vloeren, traditioneel parket en PVC-vloeren, inclusief alle mogelijke afwerkingen”, vertelt Heijnen. “Bovendien kunnen zij vertrouwen op een uitgebreid technisch advies.” De Vries: “De filiaalmanagers van de INTR. Points zijn de afgelopen maanden uitvoerig getraind. Zowel in producteigenschappen als toepassingsmogelijkheden. Hierdoor weten zij exact hoe de verschillende producten verwerkt moeten worden, wat hun verbruik is en welke voor- en nadelen ieder product heeft. Bij specifieke vragen kunnen klanten bovendien bij mij of bij één van de Uzin Utz productspecialisten terecht.”

De ambitie van INTR. is bovendien om een breed aanbod technische trainingen op te zetten, in samenwerking met haar leveranciers en waaraan parketteurs, projectinrichters én ZZP’ers vrij kunnen deelnemen. Hierin komen niet alleen de toepassing van de diverse producten, maar ook productinnovaties en gereedschappen aan bod. Zodra het mogelijk is, zal dit programma verder worden uitgewerkt.