Gisteren presenteerde Bona AB zijn nieuwe, natuurlijke Bona Oil System. “Dit innovatieve oliesysteem benadrukt het unieke karakter van elke houten vloer, van het frisse, schone minimalisme van wit geoliede brede planken tot een eigentijdse kijk op klassiek parket en de diepe tinten van een historische vloer”, aldus de Zweedse fabrikant.

De fabrikant verzekert ons: “In het complete assortiment van Bona van hernieuwbare oliën staan duurzaamheid en veiligheid voorop, zowel bij installeren als reparatie. Door gebruik te maken van plantaardige materialen met een buitengewoon gering gehalte VOS zijn Bona oliën gebaseerd op lijnzaad-, castor- en saffloerolie. Het hoge oliegehalte en minimale oplosmiddelgehalte garanderen een hoge mate van verzadiging, voor gezonde vloeren en een langdurige bescherming.”

“Met ons brede assortiment Bona oliën zijn we in staat om de aannemer, vloereigenaar en distributeur te voorzien van de gereedschappen om een unieke houten vloerverhaal te creëren, wat voor vloer het ook is,” aldus Patrik Mellnert, Product Manager van Bona AB. “Kleuren en beitsen, een ruwe en glanzende uitstraling, een geborstelde textuur, verf en overlakken – met Bona kan alles! Met de producten opnieuw ingedeeld in de schappen en een voorgestelde winkelpresentatie hebben we het aanbod nog eenvoudiger te begrijpen gemaakt.”

Het Bona Oil System is samengesteld voor gebruik met het Bona System, dat de veelzijdige schuurmachine, de Bona FlexiSand 1.9, omvat met het vermogen om op te ruwen, te fijnschuren, te borstelen en de olie te boenen op het vloeroppervlak. “Daarnaast zorgt de combinatie van de Bona FlexiSand met de Diamond Abrasives van Bona voor een perfect, krasvrij oppervlak, dat de vloer voorbereidt op het gebruik van olie”, aldus Bona.

Bona biedt een reeks van kleurmogelijkheden in lijn met de huidige trends en designopvattingen. Omdat dit is ontwikkeld met invloeden vanuit de designbranche, inclusief het Pantone Color Institute en Elle Decor, toonaangevend op het terrein van binnendesign, biedt Bona “elke houten vloer een ongelooflijke variatie aan kleuren, met een haptische uitstraling en die van ruw hout.”