Van 10 tot en met 13 januari 2020 is er uiteraard weer de DOMOTEX , de grootste vloerenvakbeurs ter wereld. Nieuwe producten en nieuwe inspiratie op een internationaal platform. De trendpresentatie Framing Trends zal deze keer de gehele hal 8 in beslag nemen, met presentaties in het kader van het centrale thema ATMYSPHERE.

Het eerste wat bezoekers in hal 8 zullen zien is een grote textiele wand waarop natuurmotieven als bomen en water worden geprojecteerd, samen met architecturale elementen. De presentaties bij Framing Trends lopen uiteen wat betreft onderwerp van gezondheid tot duurzaamheid tot recycling. Uiteraard is er een podium voor het programma van lezingen en discussies en als vertrekpunt voor de tours door architecten en interior designers. De presentaties (de Frames) zijn ingedeeld in vier zones: Art & InteractionNuThinkersFlooring Spaces en het geheel nieuwe Contract Frames.

De Art & Interaction zone toont werk van kunstenaars als Serena Garcia Dalla Venezia uit Chili: zij verwerkt textielgarens tot kunstwerken van bloemen en planten. Het Duitse MODICA werkt met glazen ornamenten. Voor de connectie met vloeren moet u zelf komen kijken.

De NuThinkers zone is er met werk van studenten en startups. De studenten van de Hanover University of Applied Sciences and Arts hebben een modulaire vloer ontwikkeld voor een verwarming of verkoeling in openbare ruimten of thuis. De Weissensee School of Art presenteert combinaties van textiel in organische structuren. De Duitse startup paprfloor werkt samen met een papierfabrikant voor het maken van papieren vloerbedekking die over de hele wereld aandacht trekt. Flooring Spaces is een vast onderdeel van de trendpresentatie in Hannover en focust zich deze keer op, onder andere, de akoestische eigenschappen van hout en de warme atmosfeer die je krijgt door met hout te werken in het scheppen van een interieur.

Ontwerpbureau Schmidhuber ontwikkelde de vierde zone: Contract Frames. “Hotel – Sustainable”, “Wellness – Green Living”, “Conference – More than Floor” (waarbij ook naar stoelen, verlichting en akoestiek wordt gekeken) en “Health – Wellbeing” (met aandacht voor ontspanning en yoga thuis en op het werk) zijn de vier deelgebieden van hun presentatie. Op de foto: paprfloor. Ziet er interessant uit!

Voor het programma van de lezingen, kijk  op www.domotex.de/en/events/talks/ .

Voor de rondleidingen, kijk op www.domotex.de/en/events/guided-tours/ .

With its innovative three-dimensional installations and thought-provoking topic coverage, Hall 8 is the creative heart of DOMOTEX 2020, the world’s leading trade fair for carpets and floor coverings. There, over four action-packed days, from 10 to 13 January, international exhibitors and visitors will gather at the immersive Framing Trends showcase in search of inspiration, dialogue and new partnerships.

DOMOTEX 2020
10 – 13 januari (vrijdag tot en met maandag)
Hannover Exhibition Center, Hannover
www.domotex.de/home