Een groep van zo’n 60 architecten ontwierp onlangs hun eigen vloeren tijdens de Forbo Flooring Labdag, die dit jaar in samenwerking met Broeinest werd georganiseerd. Met veel plezier, inzet en inventiviteit experimenteerden ze in Forbo’s proeffabriek met de duurzame ingrediënten van het CO2-neutraal geproduceerde Marmoleum. Daarnaast kregen de architecten van Forbo’s Designteam en R&D afdeling een ‘sneak preview’-presentatie van de nieuwe Lineair collectie, die nog in ontwikkeling is. Forbo profiteerde hierbij van de waardevolle terugkoppeling door de gasten. De architecten werden bovendien bijgepraat over recente ontwikkelingen op het gebied van Furniture Linoleum.

Verder kregen de architecten een boeiende lezing van Marjolein van Gelder, Forbo’s programmamanager duurzaamheid. Zij sprak over Forbo’s vergaande circulaire aspiraties en legde uit hoe de vloerproducent haar linoleum volledig circulair aan het maken is. Tijdens een fabrieksrondleiding maakte de groep kennis met het productieproces van linoleum, dat al meer dan 120 jaar op ambachtelijke wijze in de Zaanstreek wordt gemaakt. Broeinest, tenslotte, organiseerde een inspirerende trendlezing annex workshop over het ontwerpen van een vloer in het jaar 2050, en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Zie ook het filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=3ihzWK3MVFo&feature=youtu.be.

Met een tas gevuld vol inspiratie sloten de architecten en partners Broeinest en Forbo deze tweede Labdag voldaan af. Voor veel meer info over Forbo’s duurzame koers en collecties zie www.forbo-flooring.nl.