Een vloer bepaalt grotendeels de sfeer op kantoor of school. Daar weet EPI, Nederlands fabrikant van kunststof(giet) vloeren, alles van. Door het grote aantal designmogelijkheden is een gietvloer erg veelzijdig. Er is keuze uit veel uitlopende kleuren gietvloeren, maar je kunt ook twee kleuren met elkaar mengen om een nog warmere uitstraling te creëren. Daarnaast kan een bestaande vloer als basis worden gebruikt, waardoor intensief sloopwerk niet nodig is. Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) staat hoog in het vaandel bij EPI. Zo bevatten de producten grotendeels natuurlijke pigmenten, vul- en grondstoffen, zoals biopolymeren. Tot slot speelt duurzaamheid een belangrijke rol, want de gietvloeren gaan ongeveer 30 jaar mee.

Kantoren worden vaak intensief gebruikt; bureaustoelen rollen de hele dag over de vloer en er valt tijdens de lunch weleens scherp bestek op de grond. Een stijlvolle, slijtvaste en tevens krasbestendige gietvloer biedt daarom een goede basis. Daarnaast is de akoestiek in een ruimte van grote invloed op de productiviteit, het comfort en de gezondheid van werknemers. EPI speelt hierop in met de optie voor een gietvloer met een extra dempingslaag, wat het contactgeluid in de ruimte aanzienlijk vermindert.

Op scholen en kinderdagverblijven zijn gietvloeren ook een slimme keuze. Doordat een gietvloer vloeibaar wordt aangebracht, is deze naadloos en daardoor gemakkelijk te reinigen. Daarnaast is de naadloze gietvloer een goede keuze omdat het vrij is van schadelijke stoffen, onderhoudsvriendelijk en energiezuinig in combinatie met vloerverwarming. In de school wordt er wat afgelopen in de wandelgangen, de vloeren dienen daarom slijtvast en veilig te zijn. Hierom worden gietvloeren afgewerkt met een speciale toplaag die slippen en uitglijden door vocht tegengaat.