Eind november is in de directe omgeving van Baden in Zwitserland een van de grootste fitnesscentra van Europa heropend. Het volledig uitgebreide Phoenix Fitnesscenter in Baden-Dättwil biedt op een oppervlakte van ongeveer 3.500 m2 de meest uitgebreide en unieke fitness & gym club ervaring aller tijden en is nu al de standaard voor alle exploitanten van fitnessstudio’s. Collega’s uit heel Europa bezoeken de nieuwe studio en zijn niet alleen onder de indruk van de apparatuur, maar ook van de COREtec® vloeren.

“Kwaliteit maakt het verschil” is de belofte als aanbieder van de meest uitgebreide en unieke fitness- & gezondheidstrainingen”, zegt eigenaar Ayhan Türküm. Daarom was de keuze van de vloer hier zo belangrijk. Voor het interieurontwerp is gekozen voor Fremont Oak 82 uit de Essentials collectie van COREtec®. De 180 cm lange en 23 cm brede planken met overlangse V-naden en gesynchroniseerd poriënoppervlak zijn over een groot oppervlak bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden, zo stelt het merk.


“De COREtec Essentials collectie bestaat uit zorgvuldig geselecteerde designs en natuurlijke texturen, waarbij de warmte van hout of de charme van stenen tegels centraal staan. Dankzij de verschillende stijlen en kleurtonen is het eenvoudig om een interieur te creëren dat past bij elk interieur en elke individuele persoonlijkheid. Het natuurlijke aspect van de collectie wordt verder benadrukt door de oppervlaktestructuur van de Embossed in Register (EIR) technologie. Hierdoor smelten het patroon en het reliëf perfect samen tot een levensecht geheel. Het resultaat is dat de vloer er niet alleen uitziet als echt hout of echte steen, maar ook zo aanvoelt”, aldus COREtec.


“Naast de uitstraling is de Essentials collectie ook technisch perfect. Dankzij de Soundcore-technologie en de geïntegreerde ondervloer van kurk hebben de vloeren een uitstekende geluidsisolatie. Bovendien zijn deze meerlaagse harde vloeren uiterst stabiel en slijtvast, zodat ook kinderen en huisdieren zorgeloos op de vloer kunnen spelen. Dankzij het geïntegreerde kliksysteem kan de vloer snel en eenvoudig op elke ondervloer worden gelegd – zelfs op een bestaande vloerbedekking, omdat het praktisch alle oneffenheden egaliseert.”