Wat velen al vreesden is nu bevestigd door beursorganisator Deutsche Messe: DOMOTEX 2022, gepland voor januari 2022, zal niet plaatsvinden. De grootste vakbeurs voor vloeren in Europa wijst op de reisbeperkingen naar Duitsland als de grootste boosdoener.

“We hebben samen met de deelnemers gestreden voor deze editie en hebben maandenlang dagelijks overleg gehad met de vloerenbranche”, aldus Sonia Wedell-Castellano, Global Director DOMOTEX, Deutsche Messe AG. “DOMOTEX is echt geraakt door de pandemie. De meeste deelnemers en bezoekers komen van buiten Duitsland en onder de huidige omstandigheden gaat het internationale reisverkeer zich niet op tijd voor deze editie herstellen.”

Nog een maand geleden was het voornemen om de beurs in een compacte vorm te laten plaatsvinden in de hallen 11, 12 en 13 met de bedoeling elkaar allemaal weer te ontmoeten na bijna twee jaar pandemie. Wedell-Castellano: “Wat wij zagen als een veelbelovend en realistisch Re-Start scenario en waarop de markt goed reageerde is niet langer meer haalbaar onder deze omstandigheden.” Deutsche Messe kijkt nu naar een datum later in 2022 voor een eventuele editie van DOMOTEX.