Van 11 tot en met 14 januari vindt in Hannover DOMOTEX plaats en volgens de organisatie gaat het goed met de aanmeldingen voor deelname aan deze editie van de internationale beurs voor karpetten en andere vloerbedekkingen.

 

Na een succesvolle comeback begin dit jaar belooft ook de 34e editie van deze beurs in januari 2024 een glansrijk evenement te worden, met veel aanmeldingen vanuit de karpetbranche en ook vanuit de rest van de vloerenwereld. “De respons op DOMOTEX 2024 is nu al enorm, veel bedrijven gaan meedoen”, aldus Sonia Wedell-Castellano, Global Director DOMOTEX van Deutsche Messe AG. “Het zijn er nu al meer dan dit jaar en het komt nu al in de buurt van de editie in 2020. Het bewijst maar weer eens hoe belangrijk deze beurs is als internationaal handelspodium en als bron van inspiratie voor de gehele industrie.”

Bij handgemaakte karpetten (first things first) zien we namen als Tisca Textil, Jaipur Rugs, Bhadohi Carpets, Paulig en Ipek – A. Ipektchi die hun deelname hebben bevestigd. Net als Javi Home en Tepp Team. Bij de machinaal vervaardigde karpetten komen we tegen: Oriental Weavers, Merinos, Ragolle, Balta Industries, Fedustria (als brancheorganisatie, uiteraard), Robusta, Otto Golze en Brink & Campmann die in 2024 hun nieuwste producten laten zien. Caglar Kepekci, General Manager van Merinos, ziet deelname aan DOMOTEX als een must: “Onze ervaring met DOMOTEX is buitengewoon goed. En dit al bijna 30 jaar lang. Het globale podium, de netwerkmogelijkheden, het op de hoogte blijven van wat er gebeurt in de industrie, de nieuwste trends en producten; daarvoor moet je op deze beurs rondlopen. We kijken er dan ook weer naar uit om mee te doen in 2024.”

Voor kamerbreed tapijt en tapijttegels doen in ieder geval Betap, Interfloor, Infloor-Girloon en ITC Natural Luxury Flooring mee. Voor parket, LVT en laminaat zien we namen als Area Floors, Amorim, ter Hürne, Lamett, Falquon, Camsan, Design Parquet, CFL Flooring, AGT, Forestry Timber, STP, Decospan, Homag, Massive Holding, Floorify en Corkart die terugkeren in 2024. Er zijn ook bedrijven die de beurs een paar jaar hebben overgeslagen en die nu weer terugkomen: mFlor, Onefloor en MeisterWerke. Daarnaast zijn Neuhofer, SELIT, Välinge, Estillon, ADESIV, KLEIBERIT en i4F op het gebied van (onder)vloertechniek ook weer van de partij in Hannover.

“DOMOTEX is het ontmoetingspunt voor de internationale industrie. Een ideaal platform voor ons om in contact te blijven met onze klanten en om nieuwe business te genereren. We kijken ernaar uit om weer mee te doen in 2024”, aldus Guido Schulte, Managing Partner van MeisterWerke. Niclas Håkansson, Managing Director van Välinge, kijkt ook uit naar het weerzien met bekenden in Hannover volgend jaar: “We waren positief verrast door het grote aantal goede bezoekers en kansen voor handel in 2023, ondanks de lastige situatie in de wereld van dit moment. Het toont aan dat DOMOTEX een belangrijk platform blijft voor de vloerenindustrie, we zijn zeer tevreden over de internationale aantrekkingskracht en de kwaliteit van de bezoekers.”

domotex.de