Er zijn heel wat veranderingen bij de European Resilient Flooring Manufacturers’ Institute (ERFMI), het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren, waaronder de aankondiging van verschillende nieuwe aanstellingen in het management team, met Jane Gardner als gedelegeerd bestuurder. ERFMI vertegenwoordigt de belangen van de veerkrachtige vloerbedekkingsindustrie in Europa. De leden van deze organisatie maken vloerbedekkingen van vinyl, rubber, linoleum, kurk, polyurethaan of synthetische thermoplastische polymeren.

Jane is de opvolgster van Ton Pluijmert, die na 16 jaar de belangen van de veerkrachtige vloerbedekkingsindustrie in Europa te hebben behartigd, met pensioen is gegaan. De organisatie dankt Ton voor zijn waardevolle bijdrage aan de sector. ERFMI heeft tijdens zijn algemene vergadering op 14 november 2018 in Brussel tevens Robert N B Smith als nieuwe voorzitter gekozen. Hij is directeur van de technische diensten bij James Halstead plc. Robert neemt dit mandaat over van Pierre Lienhard, directeur van de groep marketing & strategie bij Gerflor, die waarnemend voorzitter was. Demosthene Sakkas, directeur van de divisie onderzoek en innovatie EMEA bij Tarkett, is aangeduid als nieuwe voorzitter van de technische commissie.

Jane Gardner was eerder hoofd consultancy bij Axion, een consultancybedrijf gevestigd in Manchester (VK), dat actief is op het gebied van efficiënt gebruik van grondstoffen. Hier was zij betrokken bij verschillende projecten op het gebied van kunststofproducten , die vooral te maken hadden met inzameling en hergebruik. Naast het opzetten van Recofloor, het nationale inzamelings- en recyclageprogramma voor vinylvloeren, leidde Jane ook Carpet Recycling UK, een branchevereniging die zich richt op verbetering van tapijt recycling. Daarnaast was Jane de regionale vertegenwoordiger in het Verenigd Koninkrijk voor Recovinyl, het Europese recyclageprogramma voor PVC.

Jane zegt: “Ik heb er veel zin in om met mijn collega Jochen Zimmermann, technisch en administratief manager van ERFMI, aan de slag te gaan om de belangen van onze leden in Europa te vertegenwoordigen. Ik kijk ernaar uit om ervoor te zorgen dat de circulaire economie binnen de veerkrachtige vloerensector verder ontwikkeld wordt en dat de stem van ERFMI gehoord wordt op zowel Europees als  nationaal niveau.”

ERFMI vertegenwoordigt de belangen van 16 fabrikanten en verdelers van veerkrachtige vloerbedekking in heel Europa. Gezamenlijk produceren zij meer dan 360 miljoen vierkante meter vloerbedekking per jaar en bieden zij werk aan 11.000 mensen. “In de technische ontwikkeling van veerkrachtige vloerbedekkingen wordt een aantrekkelijk, modern ontwerp en kleurenschema gecombineerd met superieure functionaliteit. De vloeren  zijn sterk, comfortabel om op te lopen, duurzaam, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk”, aldus de belangenvereniging.

Meer informatie over ERFMI kunt u vinden op www.erfmi.com