F. Ball, de Britse fabrikant van egalines en vloerlijmen, lanceert Stopgap Micro Rapid, een nieuw ultra-fijnkorrelig, flexibel, sneldrogend reparatie- en uitvlakmiddel voor een feilloze vloerafwerking.

Stopgap Micro Rapid biedt een naadloze oplossing bij het vullen van schroefgaten die zijn ontstaan bij het bevestigen van houten vloerplaten, alsook de voegen tussen de platen. Ook op andere absorberende ondergronden zoals zand/cement en anhydriet dekvloeren kan het worden gebruikt bij het repareren van kleine gebreken aan het oppervlak. Het is ideaal voor ruimtes waar een super vlakke afwerking gewenst is, om te voorkomen dat onvolkomenheden het uiterlijk van de nieuwe eindvloer beïnvloeden.

Deze laatste aanvulling op het assortiment vloerreparatie en uitvlakmiddelen van F. Ball komt volgens dezelfde cement-technologie tot stand als de sneldrogende egalines van het bedrijf. Na aanbrengen is het al na 20 minuten beloopbaar en stoffeerbaar. Ook vooraf primeren is niet meer nodig. Super handig als je te maken hebt met tijdsdruk en strakke deadlines.

Stopgap Micro Rapid wordt geleverd als zeer fijne, voorgemengde, droge poeder dat met water wordt aangemaakt. Het is proteïnevrij zodat het ook in biologisch gevoelige ruimtes verwerkt kan worden. De beige kleur maakt het markeren makkelijk.

Dit product is verkrijgbaar in 100% recyclebare smart packs van 8kg. De smart packs van F. Ball zijn stevig, gebruiksvriendelijk en bieden langere houdbaarheid. Bovendien zijn ze na gebruik hersluitbaar zodat stoffeerders de hoeveelheid kunnen pakken die ze nodig hebben, en de rest binnen handbereik hebben voor een volgende klus.

F. Ball sales director Darren Kenyon over de lancering van Stopgap Micro Rapid: “Wij zijn heel blij dat we volgens de laatste technische ontwikkelingen stoffeerders een superieur reparatie- en uitvlakmiddel kunnen bieden. Beter dan ze tot nog toe gewend zijn. Wij nodigen ze uit om Stopgap Micro Rapid zelf uit te proberen.”

Meer informatie: www.f-ball.nl

Over
F. Ball and Co. Ltd., opgericht in 1886, is een Britse fabrikant van vloervoorbereidingsproducten en vloerlijmen. Het assortiment bestaat uit egalines, reparatiemortels, vochtschermen, vloerlijmen en primers. F.Ball gebruikt voor zijn distributie een uitgebreid netwerk van groothandels. Interieurgroothandel Headlam – met het hoofdkantoor in Zutphen en een service center in Rotterdam – en firma Dersimo in Maassluis zorgen voor distributie van de producten van F. Ball in Nederland. De ‘Aanbevolen Lijm Gids (RAG®)’ of ‘Recommended Adhesives Guide (RAG®) ‘van het bedrijf bevat lijmadviezen voor ruim 6000 vloerbedekkingen, van meer dan 200 internationale vloerbedekkingsfabrikanten. In de uitgebreide testfaciliteiten en research & development laboratoria op het hoofdkantoor in Cheddleton in Engeland, werkt F. Ball voortdurend aan het ontwikkelen van de technologie en kwaliteit van hun assortiment hoogwaardige, gespecialiseerde vloerinstallatieproducten.