De Leeuwerik, leverancier van plaatmateriaal, verkoopt nu ook de fineervloeren van het Belgische merk Parky: “Maak kennis met onze nieuwe aanwinst Parky! Het Parky fineerparket is een bijzondere vloeroplossing van topkwaliteit. Het meerlaags parket garandeert het warme gevoel met een échte houten toplaag. En met het kliksysteem is het gemakkelijk te leggen en eenvoudig in onderhoud.”

“Elke Parky plank is afgewerkt met een toplaag authentiek eiken- of notenhout. Net als bij een massieve houten vloer zijn geen twee planken hetzelfde. Maar in tegenstelling tot een massief of halfmassief parket is Parky ultrastrerk. De toplaag wordt namelijk enerzijds geperst op een high density fibreboard (HDF). Anderzijds is de houten toplaag afgewerkt met de Titanium finish: acht stevige vernislagen. De vloer is daardoor 2 keer meer slijtvast en krasbestendiger dan een traditionele vernisafwerking.”

“Van rechttoe-rechtaan planken tot een visgraatmotief. De collectie bevat verschillende kleuren. Heb je liever een authentieke eikenhouten plank of notenparket met een uitgesproken structuur? Van melkachtig wit tot chocoladebruin, wij helpen je graag met kiezen. De planken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, breedtes en diktes. En met de installatiekit plaats je de vloer zonder schade en net zo snel en makkelijk als laminaat, maar dan met écht hout. Jouw vloer compleet maken? Kies dan voor een bijpassende plint!”

“Dankzij de Aqua Sealing Complete technologie heeft elke Parky plank een waterdicht oppervlak. Zowel de planken als de groeven zijn beschermd. Parky is daarom ideaal voor intensief en zelfs commercieel gebruik. Door de ultrasterke titanium afwerking en het waterdichte oppervlak plaats je Parky met een gerust hart in je keuken of in grotere projecten met veel beloop, zoals een hotellobby, een kantoorruimte of een boetiek.”

Kies je voor eikenhout, dan heb je twee opties: Premium of Rustic Light. Premium legt de nadruk op een zuivere, strakke kwaliteit; Rustic Light heeft een meer landelijk karakter dankzij de knopen. Hout is een kostbaar materiaal. Parky gebruikt een fijne toplaag hout. Daar is 25x minder hout voor nodig dan voor een massief parket! En iedere boom die wordt gebruikt komt uit duurzaam beheerde bossen. Voor de productie wordt 100% van de energie uit hernieuwbare bronnen gehaald, zoals zonne- en windenergie. Parky sluit daarom perfect aan bij het duurzaamheidsbeleid van Leeuwerik. Want we streven ernaar om een vooraanstaande rol te spelen voor een gezonde toekomst voor mens, dier en milieu”, aldus De Leeuwerik.