Gezondheid, gemak, rust, duurzaamheid en esthetiek. Dat zijn de waarden waarmee marktleider Forbo Flooring zich presenteert op de komende Independent Hotel Show in de RAI Amsterdam, die 16 en 17 maart plaatsvindt.

Zo is de vloerproducent naar eigen zeggen een echte specialist op het gebied van akoestische vloeren, die het omgevings- en contactgeluid aanzienlijk dempen met alle voordelen voor klant en medewerker. Daarnaast levert Forbo vloeren die fijnstof vangen, antibacterieel en ftalaat-vrij zijn of op een andere manier bijdragen aan een gezond binnenmilieu. “Neem Marmoleum dat CO2-neutraal geproduceerd wordt van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Duurzaamheid zit in het DNA van Forbo”, zo stelt het bedrijf. Het bedrijf produceert haar “ijzersterke vloeren – die heel lang meegaan -” bijvoorbeeld met 100 procent groene stroom & een flink aandeel gerecycled materiaal.

Forbo maakt het hotels bovendien makkelijk met haar ‘Coordinated Flooring’. Dat betekent dat het bedrijf vloeren levert voor elke hotelruimte. Van entree tot lobby, van restaurant tot slaapkamer en van de sportschool tot de badkamer. “Fraaie vloeren die eenvoudig mixen en matchen omdat ze Forbo’s eigen kleurtaal spreken en ook anderszins op elkaar zijn afgestemd, zoals in hoogte bijvoorbeeld. ’De vloeroplossingen voor de hospitality branche zijn verder eenvoudig in onderhoud”, aldus de fabrikant.

Het is de tweede keer dat de Independent Hotel Show, die zich richt op onafhankelijke luxe en boutique hoteliers, in Amsterdam plaatsvindt. De beurs wordt daarnaast al jaren succesvol in Londen georganiseerd. De komende Independent Hotel Show biedt onder andere een ‘Conceptlab’ met allerlei interessante innovatieve hospitality-vondsten, een blik op klimaatbewustzijn in de hotelbranche, veel inspirerende seminars in het conference-programma, netwerkmogelijkheden in ‘The Suite’ & ‘The Lobby’, het ‘Do Disturb Café’ en meer dan 170 hoogwaardige exposanten. Forbo Flooring is te vinden op stand H19. Voor veel meer info zie www.forbo-flooring.nl/ihs.