Forbo Flooring, marktleider in duurzame vloeroplossingen, toont haar vloerencollecties voor elke ruimte op de vt wonen&design beurs. Forbo heeft voor elke ruimte een geschikte vloer, van hal tot zolder. De collecties zijn te bewonderen van 4-9 oktober in Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen op standnummer 1.355.

Op de vt wonen&design beurs worden bezoekers ieder jaar geïnspireerd door de nieuwste woontrends. Relevanter dan ooit, sinds de pandemie is ons huis namelijk het centrale punt van ons leven, het is de plek waar we werken, slapen en socializen. Dorothé Kessels,  Director Global Design bij Forbo, licht enkele actuele thema’s toe.

 

Biophilic design draait om de connectie tussen mens en natuur, en de aangeboren neiging van mensen om verbonden te zijn met natuur. De invloed die natuur op welzijn en gezondheid heeft staat hierin centraal. Denk aan natuurlijke materialen, veel planten, een vervaagde grens tussen binnen en buiten en een gezond binnenklimaat. Een goede keuze voor de vloer is Marmoleum, de meest duurzame vloer die bestaat uit 97% natuurlijke grondstoffen, CO2- neutraal geproduceerd wordt en bacteriostatisch is. 

We brengen meer tijd door thuis, mensen verwachten dat ruimtes meerdere functies vervullen. Kamers en ruimtes in huis worden ingericht voor dubbel gebruik. Woonkamers met bureaus, slaapkamers uitgerust met fitnessapparatuur, eetkamers met muren vol wijnopslag of boeken. Ook de keuze van de vloer wordt hierdoor beïnvloed. Heb je een vocht- en krasbestendige vloer nodig? Allura pvc stroken van Forbo Flooring hebben de juiste eigenschappen. 

Duurzaamheid is meer dan een trend, het is een lange termijn doel richting een betere toekomst voor ons allemaal. Iedereen kan een steentje bijdragen door zijn huis te verduurzamen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en energie-efficiënte producten. En te kiezen voor groene afwerkingen, denk aan non-toxische verf en Ftalaatvrije vloeren, zoals Novilon vtwonen dat bovendien een hoog percentage gerecycled materiaal bevat.

Forbo ontwerpt vloeren met een betere toekomst in gedachten en is een betrouwbare partner voor volledig circulaire vloeroplossingen die gemaakt zijn met hernieuwbare grondstoffen. Forbo houdt circulariteit centraal in alles wat het bedrijf doet en creëert daarmee duurzame vloeren voor vandaag en morgen.

De basis voor elke ruimte is een mooie vloer. Tijdens de vt wonen&design beurs geeft Forbo advies over de juiste vloer voor ieders wensen en iedere ruimte. De vele mogelijkheden in de collecties Marmoleum, Novilon, Allura en Coral entreematten zijn te zien op de stand. Bovendien is er tijdens deze editie van de beurs een duurzame woonroute die bezoekers langs duurzame woonoplossingen leidt, waar Forbo ook deel van uitmaakt.