Op woensdag 13 juli ontving B.I.G. Yarns Comines (FR) een delegatie van institutionele vertegenwoordigers in het kader van het France Relance programma.

Eind 2021 werd B.I.G. Yarns Comines geselecteerd als een van de laureaten voor het programma van de Franse regering dat sterk gericht is op het versnellen van de economische groei. Het programma France Relance, dat hiervoor in het leven is geroepen, heeft tot doel bedrijven na de covid-crisis financieel te ondersteunen en het herstel van de economie te waarborgen. Zij geven zuurstof aan bedrijven die zich inzetten voor extra werkgelegenheid, versterking van vaardigheden (werkgelegenheid, opleiding), innovatie, concurrentievermogen en, uiteraard, duurzaamheid.

Dankzij de financiële steun kon B.I.G. Yarns de productiecapaciteit van zijn best-in-class 1-staps 3-lagige PA-garentechnologie met 20% verhogen door de installatie van nieuwe ultramoderne productielijnen op de productielocatie in Comines. De nieuwe lijnen maken gebruik van B.I.G. Yarns’ cutting-edge PA-garentechnologie die de ontwerp-, contrast- en kleurvrijheid voor tapijttegelfabrikanten vergroot, maar tegelijk ook meer flexibiliteit biedt. Deze realisatie stelt klanten in staat sneller te reageren op nieuwe ontwikkelingen in de contractmarkt.

Ook het personeel en het milieu profiteren van deze nieuwe technologische ontwikkeling. Het energieverbruik wordt geoptimaliseerd, wat bijdraagt aan energiebesparing op de locatie. Naast het versterken en vernieuwen van haar productie-infrastructuur en technologie, heeft B.I.G. Yarns zich ook gericht op het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten die bijdragen aan de duurzaamheidsinspanningen van haar klanten.

Zo zal B.I.G. Yarns voor het eerst PET-garens gaan produceren en een volledig nieuwe portfolio van PET-garens kunnen aanbieden aan haar klanten in de automobielindustrie. Dit strategische versterkingsproject zal ervoor zorgen dat B.I.G. Yarns Comines zich duurzaam kan handhaven in een zeer uitdagende en snel veranderende markt die wordt gekenmerkt door hoge grondstof- en energieprijzen, sterke concurrentie en een fluctuerende vraag die de hele sector beïnvloedt. Daarnaast dragen alle realisaties bij aan het verkleinen van de carbon footprint waardoor B.I.G. Yarns kan blijven bouwen aan een duurzame toekomst voor haar klanten, haar medewerkers en de gemeenschap.

Emmanuel Colchen, General Manager van B.I.G. Yarns besluit: “Wij zijn de regio Hauts-de-France en het “France Relance” programma zeer dankbaar voor de steun die wij ontvangen, voor de aanmoediging en het geloof in onze inspanningen om de toekomst van de B.I.G. Yarns divisie te versterken.”