Tien bedrijven hebben vandaag , op de eerste dag van Domotex 2024 (duurt nog tot en met 14 januari), een Green Collection Award uitgereikt gekregen van de beursorganisatie. Deze prijs krijgen ze voor hun verdiensten op het gebied van duurzaamheid.

Het is voor de tweede keer dat de speciale display THE GREEN COLLECTION  deel uitmaakt van de beurs. Hierbij draait het om duurzaamheid, de circulaire economie en milieubescherming vanuit de tapijt- en vloeren industrie. Onderdeel hiervan is de uitreiking van de GREEN COLLECTION Award . De winnaars zijn dus vandaag feestelijk bekendgemaakt voor een groot publiek.

Onder leiding van juryvoorzitter Jacqueline Lemm, Managing Director en Institute Director van TFI Aachen, selecteerde de jury de tien beste inzendingen uit in totaal 70 bijdragen voor de vier onderdelen van deze awards. “Het was een eer om te mogen jureren. Het is fantastisch om te zien hoeveel bedrijven in deze branche al actief betrokken zijn bij het verduurzamen en recyclebaar maken van hun producten en de productie daarvan”, aldus Lemm.

Winnaars van de GREEN COLLLECTION Award 2024

Grassland Harmony | Manglam Arts
De jury waardeerde het gebruik van snelgroeiende plantaardige vezels die ongeverfd worden toegepast voor een prachtige natuurlijke uitstraling.

Salsa Atoll | Paulig Teppichweberei GmbH
Paulig overtuigde de jury met Salsa Atoll: schoonheid en oprechtheid van een handgeweven product dat met veilige verf van hoge kwaliteit is gekleurd en een OEKO-TEX certificaat heeft. Mooi en maatschappelijk verantwoord gemaakt.

Olbia Pure Nature | Tisca Austria GmbH
Traditioneel ambachtelijk gemaakt schaapswollen tapijt uit Oostenrijk met een GOTS certificaat.

Engineered Hardwood Flooring | Forestry Timber
Forestry Timbers Engineered Hardwood Flooring is volgens de jury een geslaagde combinatie van slimme technische benadering en superieure kwaliteit van het hout.

LICO DENIM | Li&Co AG
Li&Co maakte indruk op de jury met LICO DENIM, waarbij hergebruikte kleding is verwerkt tot de toplaag van een harde vloerbedekking.

Heat-System natural | Unifloor Deutschland
De jury waardeerde het vervangen van de betonlaag door stro en andere natuurlijke materialen bij deze ondervloeren.

WICANDERS WISE Bionatural | AMORIM Deutschland GmbH
Amorim Deutschland overtuigde de jury met kurk als basismateriaal, naast andere hernieuwbare grondstoffen, voor haar vloeren.

Naturalan | ZIPSE GmbH & Co. KG
Naast de natuurlijke grondstoffen die worden gebruikt prijst de jury het circulaire terugnamesysteem van dit bedrijf.

CERAMIN® | Classen Holz Kontor GmbH
CERAMIN® van Classen is  een vernieuwende combinatie van natuurlijke mineralen en polypropyleen voor een sterk product met een lange levensduur.

Tenacity Eco-Composite Flooring | CFL Flooring
CFL Flooring wist de jury voor zich te winnen met Tenacity Eco-Composite Flooring, waarbij een hoog percentage aan gerecyclede en natuurlijke materialen een aantrekkelijk alternatief vormen voor producten op oliebasis.