Bona heeft de ‘GREENGUARD Gold Certification’ behaald voor het volledige assortiment Bona Silaan Parketlijmen. Door deze certificering te behalen, bevestigt Bona’s inzet voor duurzaamheid en door een gezondere binnenluchtkwaliteit te garanderen, voor gezonde personen maar absoluut voor gevoelige personen, aldus de Zweedse fabrikant.

 Bona is de eerste in de branche die de GREENGUARD Gold Certification heeft ontvangen voor de silaan parketlijmen. De GREENGUARD Gold certificering is van toepassing op Bona’s volledige assortiment Silaanparketlijmen zoals Bona Titan, Bona R848, Bona R848T, Bona Quantum, Bona Quantum T en Bona R880™. Deze producten staan in de branche bekend om hun uitzonderlijk goede hechting en onovertroffen sterkte, evenals verlengde open tijden en vochtbescherming. Bovendien kunnen al deze parketlijmen worden toegepast bij vloerverwarming.

“Door het GREENGUARD Gold Certification te behalen voor haar producten heeft Bona toewijding getoond aan het ondersteunen van gezondere luchtkwaliteiten binnenshuis. Een uiterst belangrijke inspanning, aangezien vele mensen meer dan 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen.” Dit zegt Albert Uggetti, ‘Vice President and General Manager of UL’s Environment & Sustainability division.’

Het GREENGUARD certificeringsprogramma van ‘UL Environment’ helpt fabrikanten en inkopers met vaste milieurichtlijnen bij het identificeren en vertrouwen van interieurproducten en -materialen met een lage chemische uitstoot, waardoor er een betere luchtkwaliteit binnenshuis kan zijn met de door hen gecertificeerde producten.

GREENGUARD Gold Certification (voorheen bekend als ‘GREENGUARD Children & Schools Certification’) biedt strengere certificeringscriteria, houdt rekening met veiligheidsfactoren in verband met gevoelige personen (zoals kinderen, ouderen of mensen met gezondheidsklachten) en zorgt ervoor dat een goedgekeurd product acceptabel is voor omgevingen zoals scholen, zorginstellingen etc.etc. Zowel ‘The Collaborative for High Performance Schools (CHPS)’ en ‘the Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Building Rating System’ verwijzen naar dit certificaat.

“Dit is een belangrijke validatie voor onze wereldwijde lijn van parketlijmen, “zegt Torben Schuy, ‘Product Manager Fastening, EMEA/APAC, Bona’. “Bijdragen aan veiligere en duurzamere producten en praktijken is de kern van ons bedrijf. De Bona parketlijmen combineren uitzonderlijke prestatiekwaliteiten met een veiligere installatie-omgeving dat een overwinning is voor alle betrokkenen.”