HARO is heel actief met het sturen van persberichten over ingerichte projecten. Ze zijn niet altijd even boeiend, maar deze wil ik u niet onthouden: de Disano designvloeren in de Volksschule basisschool in Stumm, in het Oostenrijkse Zillertal. In totaal 89 leerlingen verdeeld over zes klassen volgen onderwijs op deze Tiroler dorpsschool en er zijn maar liefst 10 leerkrachten aanwezig. Dat is een meester of juf per 9 kinderen, daar kunnen wij in Nederland alleen maar van dromen met onze tekorten aan leraren.

Er wordt heel veel aandacht besteed aan sport en goede eetgewoonten (iedere middagpauze eet de hele school ook samen), er wordt samen gewandeld en geskied in de zeer bergrijke omgeving: het klinkt als een paradijs. De school telt maar liefst 27 lokalen zodat niemand het idee heeft op elkaars lip te zitten. Het maakt het lesgeven een stuk prettiger, aldus de leerkrachten. Maar goed, dit is geen onderwijssite: wat heeft HARO in de lokalen op de vloer gelegd?

Disano is volledig vrij van PVC en plasticiden en draagt een ECO label en het Blaue Engel certificaat. Met twee speciale afwerkingen (SilentSense en ElastoTec) is de vloer geluiddempend, comfortabel en slijtvast, aldus de Beierse fabrikant. Zo comfortabel dat de kinderen vaak met hun papier en potloden op de grond gaan zitten om te tekenen. Geen zorgen, want de vloer is volgens HARO eenvoudig en goed te reinigen. Het klinkt misschien stom, maar zat ik maar weer op school in Stumm…