Oslo is een fascinerende stad met een mix van oude en nieuwe architectuur. Het nieuwe wooncomplex Bispevika, vlakbij de oude binnenhaven van de Noorse hoofdstad, is exclusief in sfeer (en prijzen) en werd grotendeels voorzien van HARO parket.

Naast het Opera House en vlakbij het Munch Museum, dus centraler dan deze reeks exclusieve woningen kan je niet wonen in Oslo. Sommige woningen van Bispevika hebben een eigen aanlegplaats voor boten. Het project heeft wereldwijd al veel aandacht getrokken. De woningen hebben verschillende hoogten en zijn asymmetrisch geplaatst op het terrein. Met name de opvallende gevels en daken zijn gezichtsbepalend voor dit complex. Het gebruikte materiaal is lichtgekleurd leisteen, waardoor het licht op de gevels en de daken lijkt te dansen.

De leisteen op de aflopende daken glimt afhankelijk van het moment van de dag en vormen een golvend geheel met het aanwezige water in de voormalige binnenhaven. Ieder gebouw heeft een centrale trap die de verdiepingen met elkaar verbindt, waarbij de begane grond plaats biedt aan winkels en horeca. Zo hoef je eigenlijk Bispevika niet uit om toch alles te doen wat je in een stad doet, zo is het idee.

Het laat zich raden dat deze appartementen turnkey zijn opgeleverd, iets wat steeds vaker voorkomt (ook in ons land). Onderdeel daarvan zijn de vloeren en zo kon de Noorse partner van het Duitse HARO intekenen op 25.000 vierkante meter aan HARO Parquet Plank Strip 1-Series 4000 in Sand Grey en Light White.