Pensions zijn een elegante oplossing voor zakenlieden die langere tijd in een stad moeten zijn en geen duur hotel willen betalen. Geen hotelkamer, maar ook niet een heel groot appartement met veel kamers. De Black-F in het Duitse Freiburg is een voorbeeld van zo’n boarding house en vloerenfabrikant HARO verzorgde de vloeren in de kamers.

Black F staat voor Black Forest, het Zwarte Woud in de omgeving van Freiburg. Deze mooie oude stad in zuidwest Duitsland heeft vanaf november dus deze tijdelijke appartementen van Black-F binnen de stadsgrenzen. Bedoeld voor zakenlieden en toeristen die eens iets anders willen. De moderne werknomaden die op projectbasis van klus naar klus reizen over de hele wereld vormen de primaire doelgroep voor Black-F. De flats hebben een kleine keuken en veel opbergruimte voor hun bagage voor een langere verblijfperiode. In Nederland kennen we dit soort appartementen al langer, in Duitsland is dit nog een vrij nieuw verschijnsel, zeker in een middelgrote stad als Freiburg.  Beneden is er een lobby, een bar en zijn er meerdere restaurants. Er is een fitness ruimte, een sauna en er is een overhemden schoonmaakservice voor handen. Men kan fietsen huren en er is een ondergrondse parkeergarage met tarieven voor een langere periode.

De interieurontwerpers van het complex zochten een duurzame vloer die de bossen rond de stad symboliseren. Tegelijk moest de sterke vloer bestand zijn tegen intensief gebruik. Ze kozen voor een laminaatvloer van HARO: de Gran Via 4V Oak Italica Smoked. Deze vloer kreeg een ondervloer, de Silent CT van HARO, voor het absorberen van contactgeluid. Deze vloer is in alle appartementen de ruimten beneden gelegd. Gran Via heeft delen op groot formaat en voegen rondom. Er is meer dan 4.000 vierkante meter met deze vloeren gelegd in het complex.

Deze vloer heeft het Blaue Engel keurmerk, kan in natte ruimten worden toegepast, is bestand tegen krassen en slijtage, is brandveilig volgens de strengste normen en heeft 15 jaar garantie van de fabrikant.