Domotex 2020 begint over een week (10-12 januari), maar de beurs in Hannover geeft graag alvast een voorproefje van wat we kunnen verwachten in hal 8, waar de presentaties van de feel-good vloeren rond het centrale thema Atmysphere staan opgesteld.

Van handgeweven tapijten tot LVT en parket en alles er tussenin, er staan voorbeelden in hal 8, aldus de organisatie. Met de nadruk op gezondheid en welbevinden en binnen een complete setting, dus met wanden en plafonds plus inrichting met meubelen en verlichting. De vloer is en blijft de basis van een ruimte, maar het tonen van de rest van de ruimte als context voor de vloer is belangrijk. Een hotelkamer, een vergaderzaal en een lifestyle huiskamer gaan dit laten zien. Plus een yoga studio, want de beurs is van deze tijd.

NuThinkers zijn studenten van diverse Duitse hogescholen en startups die hun gedachten en concepten over vloeren laten zien. Wood.Works is er weer, met nieuwe variaties op houten vloeren. Outdoor is een belangrijk segment en in hal 8 tonen Yvyra, Ravaioli Legnami en Li&Co voorbeelden van terrasvloeren die ook binnen niet misstaan. In het kader van duurzame vloerbedekking presenteren Windmöller, Zollanvari, Vielaris Art Parquet en Uzin Utz hun nieuwste producten. Akoestiek telt ook mee als thema in deze tijden van harde wanden en vloeren met veel galm. Amorim, Oriental Weavers, Selit en Girloon tonen producten waarmee de akoestiek in een ruimte wordt verbeterd.

Wat betreft welbevinden en comfort, ook onderdeel van Atmysphere, laten Creative Matters, Swiss Krono Group, T&G Wood en IVC Group voorbeelden zien in hal 8. Floor & More is het laatste thema in hal 8 (waar ook vele lezingen zullen worden gegeven, met name gericht op architecten en interieurontwerpers, maar voor iedere bezoeker met belangstelling voor design interessant) met de bedrijven Swiss Krono Group, Amorim, Oriental Weavers en Rugstar als voorbeelden. Ook de Carpet Design Awards worden uitgereikt in hal 8 en de winnaars worden er getoond.

Ik zie u zaterdag en zondag in Hannover!

www.domotex.de