Gisteravond organiseerde het Gilde van Gediplomeerde Parketteurs een bijeenkomst voor haar leden bij PPC in Wijk bij Duurstede (zoals altijd uitermate gastvrij). De groep kreeg uitgebreide informatie over VLOK, de onderhoudsproducten van Dr. Schutz, de Fidbox die temperatuur en luchtvochtigheid meet onder vloeren, vaardigheden in social media en het traprenovatieprogramma van PPC.

Aan de onderwerpen ziet u het al: zeer veel variatie en informatie, Tijdsgebrek zorgde er voor dat ik alleen bij de eerste drie presentaties aanwezig was. Kees Huisman van VLOK hield een presentatie waarin hij de voordelen van het lidmaatschap van deze branchevereniging voor vakmensen uitlegde aan de hand van de overeenkomsten die de vereniging heeft gesloten met, bijvoorbeeld, de Consumentenbond en de Stichting Geschillen Commissie.

Fred van Waesberge van Dr. Schutz (dat ook de afwerkingen van Eukula op de markt brengt) toonde dat de Duitse fabrikant voor ieder vloertype een prima beschermlaag of onderhoudsmethode in huis heeft. PPC heeft deze in haar programma. Gilde lid Alfred Houter gaf een toelichting op de Fidbox V6, ook in het programma van PPC, en waarom een parketteur er goed aan doet deze onder iedere parketvloer aan te brengen. Hij heeft er goede ervaringen mee.

Een uitgebreid verslag van de presentaties van Kees en Fred vindt u in het novembernummer van Vloeren Business Magazine.