Jan Dossche, President van COREtec over de tweede editie van de Flanders Flooring Days die vorige week plaatsvond: “Als mede-initiatiefnemer van FFD is het een waar genoegen om vast te stellen dat de opkomst voor deze tweede editie een bewijs is voor het bestaansrecht van het event.” Er kwamen 1.553 professionals uit 68 landen af op dit evenement.

“Onze regio Vlaanderen en bij uitbreiding onze Belgische reputatie als gastvrij land, gelegen in het centrum van Europa, leent zich er uitermate toe om dit soort Internationale Events te organiseren. De bereikbaarheid, de schitterende steden, de alom geprezen levenskwaliteit gekoppeld aan prima horeca-infrastructuur weerstaat de concurrentie met om het even welke andere locatie. Dat daar bovenop ook nog het gros van de Flooring Industrie in Vlaanderen/België is gevestigd, rechtvaardigt en bevestigt dit prachtig initiatief!”

Philiep Caryn, verantwoordelijk voor de marketing van COREtec, gaat verder : “7 jaar geleden had nog niemand van USFloors-COREtec® gehoord. Inmiddels staat het vloerenmerk als een huis en heeft het zich, volgens marktonderzoek van Marktdata.nl, tussen de grotere vloermerken in Nederland.”

+

De FFD 2023 was voor COREtec een groot succes. “Het was  elke dag volle bak,  we zijn zelfs zondagavond al begonnen”, aldus Philiep. “Hier is het net iets makkelijker werken dan op een beurs, omdat je alles bij de hand hebt. Daarnaast heb je ook meer tijd voor je bezoek.” De tweede editie is dus een groot succes geworden. De nieuwe app Stair Expert van COREtec kende een grote belangstelling. Daarmee kan makkelijk en snel het benodigde materiaal voor het bekleden van een trap gemeten worden en de bestelling in een paar klikken naar de fabrikant verstuurd worden. Daarna wordt het kant-en-klaar afgeleverd. “Op deze manier wordt de installateur/plaatser helemaal ontzorgd. De app doet ‘alles’ voor je. De eindconsument vindt het geweldig dat de trapbekleding aansluit op de vloer.”

Op het gebied van marketing is het bedrijf een bezige bij. Sinds kort schitteren de COREtec-vloeren in het Vlaamse tv-programma Ons Huis/Nieuw Huis (Eén/VRT 1). In dit programma gaan interieurarchitect Ken en vastgoedmakelaar Kristien de strijd aan om voor de deelnemende koppels een droomwoning te creëren of te vinden. “Deze uitzendingen trekken vooral een koopkrachtig publiek. Het levert COREtec in elk geval naam en faam op.”

FFD vindt in 2024 plaats van 13 tot en met 16 mei.