LiquidDesign van Forbo Eurocol is al sinds zijn introductie in 2016 een succesvol surface finishing-product. “Een stijlvolle, veerkrachtige gietvloer met duurzame componenten als kurk en plantaardige olie. LiquidDesign werd onlangs vernieuwd en verder verbeterd. Het resultaat: nog makkelijker verwerkbaar en het kleurenpalet kreeg een frisse update. De tien populairste basiskleuren bleven en dit aanbod werd uitgebreid met twaalf moderne, gevarieerde kleuren”, aldus de fabrikant.

Het vernieuwde LiquidDesign past in Forbo Eurocols filosofie om ook bestaande producten – waar mogelijk – te blijven verbeteren en de klant een gevarieerde keuze te bieden. Van het bestaande aanbod werden tien basiskleuren gehandhaafd en daar kwamen twaalf geheel nieuwe kleuren bij. De tweede generatie LiquidDesign telt er nu dus 22. Daarnaast zijn er voor grotere projecten ook specials mogelijk, die volgens de specifieke wensen van de klant in een groot volume kunnen worden geproduceerd.

Naast een nieuwe keuze in kleuren, werden ook de verwerkingseigenschappen van LiquidDesign verder verbeterd. Een goed geëgaliseerde ondervloer is nog altijd voorwaarde voor een strak resultaat, maar onder meer door een fijnere kurkstructuur laat de gietmassa zich nu nog vloeiender over de vloer verspreiden. Nieuw is ook dat dit uitsmeren niet meer met een spaan gebeurt, maar altijd met de 836 Decokam-houder met de 837 Decokam-inzetstrip, nummer 78. Hierdoor brengt de verwerker altijd de juiste hoeveelheid aan en bovendien is het vooraf maken van een vloerveldverdeling niet langer noodzakelijk. LiquidDesign had al prettige verwerkingseigenschappen en met de vernieuwde receptuur werden die nog verder verbeterd.

“Gebleven is wat LiquidDesign al was: een warme, stijlvolle, veerkrachtige en geluiddempende vloerafwerking voor vele toepassingen. Hiermee onderscheidt dit surface finishing-product zich duidelijk van de veel killere uitstraling van bijvoorbeeld PU of epoxy. LiquidDesign behoort dan ook tot het hogere vloerensegment en dat is terug te zien in de vele toepassingen. Niet alleen scholen, zorgcentra en bedrijfsrestaurants worden ermee uitgevoerd, LiquidDesign vindt zijn weg ook steeds vaker naar moderne woninginterieurs, luxe winkels, stijlvolle kantoorruimten en trendy studio’s. En met het vernieuwde aanbod van 22 gevarieerde kleuren is er voor elke stijl en interieur iets moois te kiezen”, aldus Forbo Eurocol.

 

LiquidDesign-productinformatie vindt u op:

www.eurocol.nl/liquiddesign