Nederland woont steeds duurzamer en deze trend vindt niet alleen om het huis plaats, we maken steeds duurzamere interieurkeuzes. Bij de keuze voor een nieuwe vloer gaat men het liefst voor duurzaam en dat begrijpt mFLOR heel goed:  “Ook wij staan voor duurzaamheid.”

Een PVC vloer is een kunststof vloer en al klinkt dat niet direct heel duurzaam, toch zijn mFLOR en Solcora vloeren zeker duurzame vloeren. De duurzaamheid van onze vloeren komt naar voren in verschillende aspecten, van productie tot de producteigenschappen. “Bij de productie van mFLOR en Solcora wordt ieder detail weloverwogen en we maken bewuste keuzes. Dit draagt allemaal bij aan de kwaliteit en uitstraling van de vloer. Door te kiezen voor pure, A+ kwaliteit PVC kunnen wij garanderen dat er geen schadelijke stoffen in de vloer zitten. Emissies worden tot een absoluut minimum beperkt en onze vloeren geven geen schadelijke stoffen door, waardoor ze volledig recyclebaar zijn. Onze fabriek beschikt daarnaast over de ISO-14001 certificering; de productie heeft daardoor ook geen (nadelig) effect heeft op de lokale omgeving.”

PVC vloerdelen zijn dunner en lichter dan laminaat of parket, er zijn dus minder vrachtwagens nodig om dezelfde hoeveelheid vloeren te vervoeren. “Zo verminderen we de uitstoot en energiekosten bij het transport. En doordat de vloer dunner is, is de warmteweerstand ook minimaal. PVC vloeren zijn dan ook bij uitstek geschikt voor vloerverwarming of -koeling, de installatie kan met een PVC vloer een optimaal rendement behalen.”

Tot slot blinken mFLOR en Solcora vloeren uit door hun hoge kwaliteit en slijtvastheid, wat resulteert in een zeer lange levensduur. “Om dit te onderstrepen geven we op sommige vloeren zelfs 25 jaar garantie. Tevens zijn ze waterbestendig en zeer eenvoudig te reinigen. Van een vloer die lang mooi blijft, kun je extra lang genieten en hoe langer een vloer gebruikt wordt, hoe minder grondstoffen er nodig zijn voor de productie van een nieuwe vloer. Een Solcora klikvloer is bij een verhuizing zelfs mee te nemen.”

Op deze en nog veel meer manieren probeert mFLOR bewust om te gaan met haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ecologisch verantwoord voor nu én voor volgende generaties.