Tijdens de komende editie van BAU München (17 tot en met 23 april) toont de Duitse vloerenfabrikant Classen onder andere vloeren op basis van het materiaal Ceramin. Dit overwegend natuurlijke materiaal dient als alternatief voor PVC.

Ceramin bestaat overwegend uit natuurlijke minerale vulstoffen en polypropyleen dat voor meer dan 60 procent is gerecycled. Hierdoor zijn de vloeren en wanden die gemaakt zijn van dit materiaal ook weer grotendeels te recyclen. Ceramin producten zijn volgens Classen een goed alternatief voor PVC, natuursteen en keramische tegels.

PVC krijgt vaak de kritiek dat het een ongezond materiaal is voor mens en milieu. Classen is daarom al een tijd geleden gestopt met het maken van PVC vloeren. Ceramin is niet alleen vrij van PVC maar ook bijvoorbeeld van chloor, ftalaten en andere weekmakers. Het materiaal is volgens de fabrikant niet alleen gezond maar ook licht van gewicht, robuust, watervast en vormvast.

In München presenteert Classen de al in de markt bestaande collectie Ceramin Tiles met een afmeting van 2,55 × 1,20 meter en XXL decoren die 60 procent minder zwaar zijn dan keramische tegels en door 1 legger gelegd kunnen worden. Daarnaast laat Classen de nieuwe Nuva collectie zien met een zichtbare voeg in het oppervlak in XL formaat.