We wonen steeds dichter bij elkaar en de bouw van appartementen kent schijnbaar geen grenzen.  Daarbij worden onze levens steeds hectischer waardoor we thuis écht tot rust willen komen of gewoon ons ding willen doen.  En dat is waar de Nakuru-collectie van Parquetvinyl naar streeft: een vloer om volop op te leven zonder dat je huisgenoten of buren hier last van hebben.

 

Met Nakuru lanceert Parquetvinyl de stilste, zwevende vinylvloer op de markt, waar je geen extra ondervloer bij nodig hebt.  Deze innovatieve vinylplanken bestaan uit 7 lagen van verschillende materialen die elk andere geluidsfrequenties blokkeren.  De geïntegreerde oranje ondervloer, kenmerkend voor alle Parquetvinyl-collecties, draagt ertoe bij dat de installatie een fluitje van een cent is.

 

Om met harde cijfers te komen: Nakuru zorgt voor een vermindering in transmissiegeluid van 21 dB ΔLw en 10 dB ΔLlin.  Hiermee haalt het vlot de strengste akoestische normen die in Nederland gelden voor de projectmarkt en dus meteen ook de Europese norm.  Geen last meer van het geluid van hakken of van meubels die verschoven worden.  Ook het zogenaamde reflectiegeluid wordt opmerkelijk meer geabsorbeerd wat in élke woning een troef is.

Nakuru wordt gelanceerd in 10 naturelle kleuren waarvan 6 in planken en 4 in visgraat.  De synchrone houtstructuur van de planken en de uiterst matte glansgraad geven deze vloer de uitstraling van parket. Zoals voor elke Parquetvinyl-collectie zijn er voor elke vloer bijpassende plinten en profielen verkrijgbaar.

 

Om deze collectie de nodige aandacht te geven bij de verdelers is er een gloednieuwe display ontwikkeld die op een compacte manier de waaier aan naturelle kleuren toont én waar de consument de unieke kenmerken van de vloer zelf kan testen. Want deze vloer is meer dan stil: uiterst schok- en vlekbestendig, stabiel, volledig waterresistent, gemakkelijk te installeren en te onderhouden; kortom: geschikt voor groot plezier en kleine drama’s.

 

www.parquetvinyl.be