Met het nieuwste THOMSIT- renovatiesysteem kunnen vloerconstructies die in contact staan met de grond eenvoudig en waardevast gerenoveerd worden zonder dat de nieuwe PVC-vloerbedekking beschadigd wordt door optrekkend vocht. Professionals profiteren ook van tijd- en kostenbesparingen bij het gebruik van dit duurzame renovatiesysteem.

De THOMSIT-renovatiesystemencampagne die begin 2022 werd gelanceerd, maakt het werk op de bouwplaats voor de vakman zo eenvoudig mogelijk. Sindsdien heeft THOMSIT verschillende renovatiesystemen voor de meest uiteenlopende renovatieprojecten gepresenteerd – altijd met het doel om de meest effectieve oplossing voor de betreffende renovatie-uitdaging te bieden. De verschillende producten in een systeem zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd en eenvoudig te verwerken.

Als het gebruik van een keldervloer later moet worden gewijzigd of als een bestaande vloer, zoals een terrazzovloer, moet worden gerenoveerd op een ondervloer die in contact staat met de grond om zijn waarde te behouden, kan optrekkend vocht schade veroorzaken aan de vloerbedekking. Het nieuwste THOMSIT-renovatiesysteem, bestaande uit de speciale lijm THOMSIT K 188 E en de THOMSIT TF 201 profielrolbaan, biedt uitkomst. De noppenstructuur aan de achterkant van de profielrolbaan creëert een luchtkussen tussen de vloer en de scheidingslaag, zodat opstijgend vocht via de randvoegen wordt afgevoerd en vochtschade aan de vloerbedekking wordt voorkomen. Bovendien is er vooraf geen voorbereiding van de ondergrond nodig, omdat er geen vocht blokkerende primer of egalisatie achteraf hoeft te worden aangebracht. Dit zorgt voor flexibiliteit en bespaart tijd en kosten op de bouwplaats.

De bestaande vloerbedekking blijft ook intact bij renovatie met het nieuwe THOMSIT-renovatiesysteem, zodat er geen tijdrovende verwijdering en afvoer van de oude vloerbedekking nodig is. Dit bespaart tijd en geld en draagt bij aan een milieuvriendelijke renovatie dankzij het vermijden van afval.

De speciale lijm THOMSIT K 188 E en de profielrolbaan THOMSIT TF 201 zijn onderscheiden met het EC1 Plus-keurmerk als zeer emissiearm en dragen zo bij aan gezond wonen en milieuvriendelijkheid.

“Eenvoudig renoveren met een systeem! Het nieuwe THOMSIT-renovatiesysteem is ook perfect op elkaar afgestemd en niet alleen tijdbesparend, maar ook vochtbestendig en duurzaam”, zegt Stephan Tschernek, hoofd marketing PCI Group. “Vakmensen zullen de eenvoudige en veilige toepassing waarderen.”