Het nieuwe, vijfde THOMSIT-renovatiesysteem is bedoeld voor het leggen van parket op vloeren waarvan de ondergrond nog een verhoogd restvochtgehalte heeft. Goed op elkaar afgestemde systeemproducten garanderen een snelle bouwvoortgang, ze zijn eenvoudig te verwerken en bovendien bijzonder emissiearm, voor een gezonde woonomgeving.

 THOMSIT zet de begin 2022 gestarte campagne van de renovatiesystemen ook in het nieuwe jaar voort. Het doel is om vaklieden het werk op de bouwplaats zo eenvoudig mogelijk te maken. Met de verschillende renovatiesystemen en telkens exact op elkaar afgestemde, alsmede snel en eenvoudig te verwerken producten zijn ze optimaal geschikt voor de meest uitdagende renovaties.

Het nieuwe, vijfde renovatiesysteem is gericht op de renovatie van vloeren met een verhoogd restvochtgehalte. Vaklieden weten dat nieuw parket normaal gesproken pas mag worden gelegd wanneer de ondergrond, dat wil zeggen meestal de cementdekvloer, volledig gedroogd is. Toch zijn er in de praktijk telkens weer situaties waarbij het noodzakelijk is om deze regel te schenden. Vanwege eerdere vertragingen tijdens de bouwfase, waardoor er minder tijd overblijft om de dekvloer te laten drogen, of omdat het nieuwe parket zo snel mogelijk moet worden gelegd omdat de nieuwe bewoners het huis betrekken. Dit werkt echter alleen met geschikte producten, die speciaal bedoeld zijn voor dergelijke situaties: het renovatie-egaliseermiddel THOMSIT RS 100, de silicaat-giethars R 729, de verzegelingsprimer R 745 en de parketlijm P 680 ELAST STRONG

Voordelen zijn een korte doorlooptijd op de bouwplaats, omdat de vloer ondanks restvocht kan worden gelegd, de primer hoeft niet tussendoor te worden geschuurd, de snel uithardende SMP-parketlijm THOMSIT P 680 ELAST STRONG met VISKO-FLEX-technologie is reeds na 12 uur volledig belastbaar, het gebruik van een primer op dispersiebasis THOMSIT R 745 in plaats van een primer op basis van reactiehars zorgt voor een betere gezondheidsbescherming en grotere duurzaamheid.

De gebruikte producten zijn uiterst emissiearm (EC 1 Plus) en voldoen aan de hoogste eisen ten aanzien van arbeidsveiligheid, luchtkwaliteit in gesloten ruimten en milieu. ”Bij veel renovatieprojecten is snelheid essentieel. Ambachtelijke bedrijven werken steeds vaker onder tijdsdruk. Daarom is het belangrijk om goed op elkaar afgestemde producten binnen het systeem te gebruiken”, vertelt Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI Groep. ”Onze klanten profiteren van het nieuwe THOMSIT-renovatiesysteem, dat – net zoals de oudere renovatiesystemen – maximale tijdsbesparing oplevert. En met de stapsgewijze beschrijving van de werkstappen in de nieuwe THOMSIT-flyer bereiken gebruikers nog eenvoudiger en sneller hun doel.”

Meer informatie over het nieuwe THOMSIT-renovatiesysteem vindt u op: https://www.thomsit.nl/toepassingen/renovatiesystemen/nicht-ganz-trocken/