De organisatie van DOMOTEX asia/CHINAFLOOR bevestigt dat de grootste vloeren vakbeurs van het Aziatische continent nu zal plaatsvinden van 31 augustus tot en met 2 september met een beursoppervlak van 185.000 vierkante meter. Er is ook een nieuwe lokatie gevonden voor de beurs: het National Exhibition and Convention Center (NECC), de grootste beurshal van Shanghai.

Het uitstellen van de oorspronkelijke datum (24-26 maart) heeft uiteraard alles te maken met het coronavirus. Volgens de organisatie past de nieuwe datum beter bij internationale bezoekers die dan net terugkeren van hun zomervakantie. Een goede start van de tweede helft van het jaar, aldus de organisatie. “In september vinden hoe dan ook de meeste internationale zakelijke bezoeken aan China plaats.”

“We hebben er vertrouwen in dat de situatie in China tegen het einde van augustus zo zal zijn dat we een veilige 22e editie van de beurs kunnen laten plaatsvinden,” aldus David Zhong, President van VNU Exhibitions Asia. “We  zijn nu volop bezig met de exposanten om een nieuwe indeling in de nieuwe hallen te maken,” zo voegde hij toe.

Zoals altijd is de beurs in Shanghai, maar het uitstel heeft geleid tot een verhuizing naar het NECC, dat vlakbij het internationale vliegveld ligt en het Hongqiao station met verbindingen naar de stad per metro, hoge snelheidstrein en bussen. Dus uitstekend bereikbaar vanuit de hotels in de stad. Op de foto het NECC.