“In alle jaren dat ik werk als textielontwerper en Art Director bij Studio Roderick Vos zijn voor mij natuurlijke materialen en originaliteit altijd belangrijk geweest bij mijn ontwerpen. Voor mij zijn natuurlijke materialen inspirerend en ik vind het als ontwerper bevredigend wanneer en ontwerp een plek krijgt in een speciaal interieur. Abaca heeft als materiaal alles in zich: een rijkdom aan structuur, kleuren en verschillende bindtechnieken. Ik vind het dan ook geweldig om met dit materiaal kleden te hebben ontworpen voor Musett Design”, aldus Claire Vos.

Na het selecteren van de juiste kleuren voor een kleed wordt het materiaal gebundeld en geknoopt. Zo wordt het kleed overal even dik en kloppen de kleurpatronen. Ondertussen wordt het weefgetouw voorbereid met garens in ketting en slag en kan een kleed naar wens worden geweven.  De Abaca vezels oogsten, selecteren en met de hand weven tot een kleed is een tijdrovend proces. Iets langzaam maken is de nieuwe luxe, aldus de fabrikant en Musett Design sluit zich bewust aan bij deze slow making beweging. Hiermee wil het bedrijf breken met het snel maken, snel opmaken, vervangen en vervuilen principe dat nog steeds in veel gevallen de productienorm is. Het bedrijf laat zich dus voorstaan op producten met een lange levensduur.

Musett Design’s handgeweven kleden gebruiken de fijnste kwaliteit Abaca met een frisse designblik. De zachte vezels doen denken aan menselijke haren in kleur en textuur en tonen als weefsel het ambacht van de wever. Ieder kleed is uniek, alleen het algemen dessin is van tevoren bedacht, zoals in dit geval door Claire Vos.