Gisteravond is tijdens een gezellige barbecue in de Eevenementenhal in Gorinchem de aftrap gegeven voor het NKP tijdens de InCoDa (12 tot en met 14 september in Gorinchem). De deelnemers van de komende editie kregen de wedstrijdborden voor aspiranten en senioren voor het eerst te zien. Zeer strak gelegde borden met scherpe hoeken, dieptewerking en een mooie mix van houtsoorten. “Lastige borden om na te maken, allicht, maar het gaat hier ook om het nationale kampioenschap”, aldus Walter Esch namens de organisatie.

 

De deelnemers bekeken de borden zorgvuldig en waren het er over eens: de opgaven van dit jaar vereisen precisie, time management en vooral goed meten en passen. Bij het seniorenbord zitten 4 ‘wybertjes’ (ruitvormige versieringen) in het bord die de lat hoog leggen voor de deelnemers. Walter en Sebastiaan (die de voorbeeldborden prachtig heeft gemaakt) benadrukten het letten op details en het belang van je niet gek laten maken door de nieuwsgierige meekijkers, de tijdsdruk en hoe ver de andere deelnemers zijn tijdens de wedstrijd. Op de foto bovenaan ziet u vooraan het seniorenbord, daarachter het aspirantenbord. Walter maakte de foto’s.

Sponsors RIGO en Stauf waren aanwezig bij de gezellige samenkomst en lichtten kort het gebruik van de door hen ter beschikking gestelde producten toe. RIGO levert de RIGO Step in mat/satijn voor de afwerking. Dit product kan tot drie dagen na het mengen in de pot worden bewaard voor een volgende opdracht en er kan bijgemengd worden. Dit voorkomt het weggooien van wat over is, bespaart het milieu en de portemonnee. Stauf levert, net als bij de vorige editie, een 1k polymeer lijm die vrij is van isocyanaten en slechts enkele niet-schadelijke weekmakers bevat. Jan-Willem van Stauf waarschuwde de deelnemers: “De situatie in de hal tijdens de wedstrijd is anders dan normaal op de vloer. De lijm droogt nu sneller aan dan normaal, dus breng het niet te dik aan en let op oneffenheden.” De lijm wordt in kleinere verpakkingen dan voorheen geleverd en is voor deze wedstrijd geleverd in eiken kleur en wenge kleur.

Nadat de deelnemers hadden gehoord dat zij voor het bevestigen microbrets van 1.2 mm moeten gebruiken was het tijd om afscheid te nemen van elkaar, maar niet voor lang: zondag 12 september treffen de heren (geen dames deze keer) elkaar in de arena voor hun wedstrijd. Kom vooral kijken naar hun verrichtingen vanaf de catwalk, moedig hen aan en bewonder de resultaten!