In 2021 combineert Parador de actuele interieurtrends tot een nieuw, designgericht assortiment. De vloeren bieden volgens de fabrikant uit Coesfeld hoogwaardige prestaties door een selectie van waardevolle materialen, overtuigende technologie, geweldige nieuwe kleuren en decors en een nieuw, duidelijk gestructureerd productassortiment.

De productlijnen ‘Basic’, ‘Classic’ en ‘Trendtime’ met in totaal 44 nieuwe artikelen volgen de huidige interieurtrends en variëren van opvallende houten vloerdelen tot elegante stenen tegels. Parador: “De innovaties zijn geïnspireerd door de natuur en combineren haar schoonheid met de slijtvaste duurzaamheid van innovatieve vinylvloertechnologie. Vinyl met SPC-kernplaat vergroot zijn voorsprong door een aanzienlijke uitbreiding van het assortiment met de Classic 2070 productlijn en is inspirerend met nieuwe formaten in landhuisvloer, kasteelvloer en trendy grote vloerdelen. De 4-zijdige V-voeg creëert ook een nieuwe, authentieke look in het Classic 2030 en Classic 2070 assortiment.”

Van licht gekleurd oud hout over eiken varianten tot bijzondere steenlooks: de nieuwe vinyldecors van Parador bieden ruimte voor individuele inrichting van de woonruimte. De ontwerpen zijn gemaakt in het eigen ontwerpatelier van het bedrijf en weerspiegelen de diversiteit van vinylvloeren. De fabrikant: “Het kleurenspectrum varieert van lichte, witachtige tinten tot rijke, warme kruidtonen en donkere kleuren. ‘Symphony’ – verkrijgbaar in wit en grijs – maakt indruk met zijn elegante, ingetogen decor. Een vloer die een stapje achteruit zet om meubels en kameraccessoires tot hun recht te laten komen, en toch allesbehalve saai is. De karaktervolle Trendtime 8 vloer komt als het ware tot leven als het licht op zijn authentieke synchrone structuur valt. De bijzonderheid: De vloeren van de Trendtime 8 productlijn bestaan uit grote planken met een niet-repetitief patroon, waardoor ze bijzonder natuurlijk ogen.”

In contrast daarmee is er de expressieve Trendtime 8 ‘Eiken Pacific’ vloer, die zowel in de lichte kleur ‘natuur’ als in de donkere kleur ‘antiek’ verkrijgbaar is. Bij dit decor domineert het kleurenspel van wisselende houttinten. De vloer straalt natuurlijke kracht en rustieke authenticiteit uit in combinatie met de synchrone vintagestructuur. De Trendtime 5 productlijn benadrukt vormgevingsmogelijkheden: grootformaat tegels in lichte steenoptiek over betongrijs tot antracietkleurig graniet.

Parador: “De drie nieuwe ‘Iconics’ decors vormen een designhoogtepunt. ‘Silhouette Iconics’ laat licht en schaduw met elkaar concurreren. De tegenstellingen van licht en donker ontmoeten elkaar als een silhouet, waardoor duidelijke lijnen en grenzen vervagen. In de traditie van oud timmervakmanschap vertolkt het decor ‘inlegwerk’ in verschillende houtsoorten. De Iconics-decors ‘Industrial Canvas white’ en ‘Industrial Canvas grey’, die doen denken aan canvaslinnen, zullen zeker imponeren met hun ongebruikelijke combinatie van beton- en textielelementen. Met de ‘Iconics’ decors creëert Parador designtoppers met een iconografische kracht, die in de bestaande productlijnen zijn ingebed.”

De Basic varianten verdienen nu ook het PEFC-certificaat. Alle Basic decors zijn verkrijgbaar in alle drie de productvarianten (Basic, Classic en Trendtime) en garanderen klanten het 3-in-1 voordeel. De garantietermijnen zijn ook verlengd van 10 naar 15 jaar. De nieuwe vloeren zijn verkrijgbaar vanaf mei 2021.