Het bedrijf Pantone kiest ieder jaar een kleur van het jaar en voor 2024 is dit Peach Fuzz: een bleekoranje pastel perzikkleur. Interface wijst erop dat het zelf 50 jaar bestaat en de Color of the Year van Pantone bestaat 25 jaar: er staan in Peach Fuzz gekleurde kwaliteiten klaar.

Pantone gebruikt termen als warm, gastvrij, het verzorgen van jezelf en anderen bij het beschrijven van deze kleur. Interface Product Design Manager Natalie Makowski voegt hieraan toe: “De Peach Fuzz color trend straalt vrede uit. Het brengt een zachtheid en verstilling aan in het interieur: kalmerend en genezend. Pantone gebruikt de term Cocooned Warmth en dat vat het goed samen.” Fluffy texturen horen er ook bij en tapijt zoals dat van Interface is daarom een prima product voor deze kleur, die goed te combineren is met koraalrood en neutrale tinten.

Omdat er ook gewoon geld verdiend moet worden met projecttapijt zegt Makowski: “Zeker in combinatie met grijs levert het een zakelijke look op die niet te hard en toch zakelijk is. Beige of oatmeal zijn ook goede tinten om deze kleur mee te combineren in vergaderzalen of op kantoren.” De kleuren van het meeste kantoormeubilair (denk aan zwart, antraciet of wit) passen ook prima bij Peach Fuzz.