Ron en Esther van Schouten Parket uit Waalwijk waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie voor hun showroom. Er was meer ruimte nodig om alles goed te kunnen laten zien en het 25 jarig bestaan dit jaar was dan ook een mooie aanleiding om een nieuwe plek te zoeken, Deze is inmiddels gevonden op de meubelboulevard van Waalwijk en de zaken gaan goed voor Schouten Parket. Esther”We houden ons aan afspraken, bieden kwaliteit en zien iedere klant ook echt als een klant waar we ons uiterste best voor doen.”

Op uitnodiging van De Mandemakers Groep (DMG) bekeken Esther en Ron een pand van 600 vierkante meter aan de meubelbouevard. Het was een hele stap voor het duo, maar het heeft zich uitbetaald: “In zeer goede samenwerking met DMG en onze leveranciers hebben we een parketspeciaalzaak neergezet die uniek is in ons land. Quick-Step, Albers Parketgroothandel en Fabienne Vanbrabant, die de winkelinrichting heeft bedacht, hebben ons echt geholpen met het waarmaken van deze droom. We hadden alle vrijheid om het lege pand zelf in te richten; van de kleur van het plafond en de beplanting tot  de ondervloeren catwalk en zelfs de signage op de voorgevel.”

Na 3 maanden voorbereiding werd er na 25 jaar afscheid genomen van de winkell op het Bloemenoordplein van ongeveer 100 vierkante meter. De nieuwe vestiging is dus zes keer zo groot! “Hier kunnen wij ons vakmanschap op de juiste manier laten zien. De hoogste kwaliteit in vloeren en onze service komt nu nog duidelijker naar voren.” Op 25 maart is de showroom op de Professor Zeemanweg 2c in Waalwijk opengegaan. “Mensen komen nu ook sneller binnen om even te kijken, want ze zijn toch al op de meubelboulevard. Dit heeft al geleid tot nieuwe leuke klanten en projecten.”

Esther vervolgt: “Ik denk dat we het huiselijke en laagdrempelige karakter hebben kunnen meenemen naar deze nieuwe showroom. Klanten kunnen nog steeds op hun gemak met een lekker kopje koffie of thee een prachtige vloer uitzoeken. De aandacht ligt nog steeds op kwaliteit en service. De sfeer is belangrijk, maar zeker ook een luisterend oor voor de wensen van de klanten.”

Toen brak Covid-19 uit, hoe was dit voor Schouten Parket? “We zijn doorgegaan met verkopen en leggen, we mochten gelukkig nog bij mensen thuis komen. Omdat de showroom zo groot is kunnen we ons met gemak aan de anderhalve meter afstand houden. Er is ontsmettende handgel. We hebben handschoenen voor de klanten. De loop is er in gebleven, dit komt zeker ook door de ligging aan de boulevard. We hebben al met al de tijd gehad om hier te landen en te wennen. We voelen ons nu helemaal thuis hier, we hebben onze draai gevonden.”

Wat betreft aanvoer van vloeren waren er de afgelopen maanden nooit problemen: “We hebben geen merken die in China worden gemaakt. INPA voor tropisch parket, Kerkhofs voor maatwerk herstel en massief, Albers Parketgroothandel voor duoplanken, Quick-Step voor het PVC, laminaat en lamelparket en Maiburg/Lecol voor de lijmen en afwerkingen zijn langdurige partners waar we een hechte vertrouwensband mee hebben opgebouwd. Net als de band die we met onze klanten hebben opgebouwd en opbouwen met nieuwe klanten.”