CLASSEN gaat 2022 in met de volledig nieuw ontwikkelde laminaatcollectie SENSA. Het CLASSEN team noemt het “laminate NXT” omdat het nieuwe standaarden zet in design, technologie en duurzaamheid.

Dr. Hans-Jürgen Hannig, CEO en oprichter van CLASSEN Group: “CLASSEN’s filosofie is al vele jaren het produceren van hoogwaardige laminaatvloeren, het creëren van top design, het gebruik van de nieuwste technologieën voor de duurzame behoeften van mensen en onze planeet. Met SENSA gaan we nu nog een stap verder. Onze specialisten creëerden ”laminate NXT”. Ontworpen voor het leven van vandaag en voor de eisen van morgen.”

Onder het motto “SENSA for all” verdeelt CLASSEN nu de drie productlijnen Lifestyle, Skyline en Mood, die zijn ontworpen om aan de veeleisende eisen van alle klanten te voldoen. Enkele belangrijke feiten over SENSA volgens de fabrikant:

  • Nieuwe 8mm LEAN CORE technologie die het gebruik van materiaal optimaliseert en de natuur beschermt.
  • 24 uur bescherming tegen water dankzij het nieuwe Megaloc Aqua Protect installatie systeem.
  • Anti-bacterieel oppervlak met gegarandeerde bescherming tegen bacteriën volgens ISO 22196.
  • Krasbestendig en antistatisch oppervlak dankzij LLT-technologie.
  • Buitengewone decors en gesynchroniseerde texturen voor een authentieke look en feel met 4-zijdige vellingkant.

“SENSA is 8 millimeter dik en toch supersterk. Als alle bestaande 12 millimeter laminaatproducten in de wereld zouden veranderen naar 8 millimeter, zou dit een bosgebied ter grootte van 9.200 km² besparen. Dat is zo groot als Cyprus. Met een dikte van 8 millimeter maximaliseert CLASSEN de reductie van afval en de reductie op formaldehyde, bovendien bepaalt CLASSEN nauwkeurig de benodigde grondstoffen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit”, aldus Classen.

SENSA met 8 millimeter heeft de voordelen van minder trommelgeluid, betere akoestiek, betere geluidsoverdracht en heeft ook een ideale renovatiedikte. LEAN CORE betekent minder vracht en minder gewicht voor de klanten, het betekent minder uitpakken en minder verpakkingsafval. En het betekent minder verkeer en minder CO₂-uitstoot in het wereldwijde transport. Bijvoorbeeld: Het gewicht van 20 m² SENSA is 136 kg, het gewicht van laminaat met 12 millimeter is 208 kg. Dat is een verschil van vier kratten water per kamer.

De SENSA-planken bevatten CLASSEN’s nieuwe Megaloc Aqua Protect, ’s werelds krachtigste montagesysteem dat 24 uur waterbestendig is. De fabrikant hierover: “De resultaten in de NALFA-test zijn uitstekend: Het Megaloc Aqua Protect systeem maakt bescherming tegen randzwelling mogelijk en zorgt voor een duurzame vloer. Dagelijks gebruik, schoonmaken en spetters kunnen de laminaatvloer dus niet meer beschadigen.” De gedetailleerde resultaten vindt u hier.

Vooral vloeren komen in contact met veel bacteriën en kunnen zo de bron zijn van ernstige ziektes in huis en in openbare ruimtes. Maar het oppervlak van SENSA-laminaatplaten heeft een sterk antibacterieel effect. Het ontwikkelingsteam van CLASSEN gaf het onafhankelijke testinstituut Hohenstein Laboratories de opdracht om deze speciale eigenschap te controleren. Het resultaat was dat SENSA laminaat het officiële “Antibacterial” certificaat kreeg volgens ISO 22196 (meting van antibacteriële activiteit op kunststof oppervlakken).

SENSA wordt geproduceerd in de grootste geïntegreerde laminaatfabriek ter wereld in Baruth / Mark (Brandenburg, Duitsland). CLASSEN wekt er zijn eigen energie op en heeft zich tot doel gesteld om binnenkort volledig CO₂ -neutraal te produceren. Het bedrijf heeft er een nieuwe biomassacentrale in gebruik genomen om proceswarmte op te wekken voor de laminaatproductie. De nieuwe installatie vermindert de CO₂-uitstoot met bijna 8.000 ton per jaar. Ter vergelijking: 8.000 ton CO₂-uitstoot wordt geproduceerd door een passagiersvliegtuig dat tweeduizend keer van München naar New York en terug vliegt.

Al het productieafval, zoals spaanders of gebroken planken, kan nu worden gebruikt als brandstof in de energiecentrale in plaats van dat een deel ervan extern moet worden afgevoerd. Bovendien werd een nieuwe molen geïnstalleerd om eerder ongebruikt stof uit de productie te verwerken en terug in de productie te brengen.

De CLASSEN Groep laat haar duurzaam energiebeheer jaarlijks door onafhankelijke deskundigen certificeren. De bijbehorende certificaten bevestigen dat CLASSEN haar energie-efficiëntie continu verbetert volgens DIN EN ISO 50001:2018.

Voor haar laminaat heeft CLASSEN een zorgvuldige selectie van houtsoorten met respect voor de voorschriften van het bosbeheer en de strengste Europese normen inzake duurzaamheid. Al het hout is uitsluitend afkomstig van gecontroleerde bronnen, zodat SENSA is bekroond met de labels van FSC en PEFC. Bovendien draagt SENSA het gerenommeerde milieukeurmerk “De Blauwe Engel” van de Duitse federale regering.

De SENSA collectie omvat drie productlijnen met verschillende looks en aanvoelen.

De Lifestyle lijn bestaat uit 14 minimalistische decors met matte oppervlakken die aangenaam gemakkelijk schoon te maken zijn, resistent zijn en robuust. De 16 Skyline-decors zijn klassiek en tijdloze toppers. De oppervlakken zijn mat met een elegante structuuroppervlak. De lijn Mood bevat 8 bijzondere decors in vintage-stijl met oppervlakken die voelbaar door de natuur zijn geïnspireerd. Deze lijn is geschikt voor verfijnde woonruimtes, winkels, kantoren, bistro’s en restaurants.

Alle laminaatplanken meten 1285 × 192 × 8 mm, bovendien zijn de Skyline-decoren ook verkrijgbaar als Skyline XL met afmetingen van 1285 × 280 × 8 mm.