Uzin Utz uit Haaksbergen is onderdeel van het Duitse Uzin Utz. Een beursgenoteerd en internationaal familiebedrijf dat dit jaar 111 jaar bestaat. De Duitse Raad van Bestuur viert het 111-jarig jubileum met een nieuw corporate design voor de internationale merkenfamilie. Met ‘The Art of Floor Systems‘ brengt het Duitse Uzin Utz de zes merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo, Codex en Pajarito als één familie samen – met een nieuwe huisstijl en een uniforme uitstraling. Op de foto hierboven van links naar rechts de Raad van Bestuur van Uzin Utz: Heinz Leibundgut, Julian Utz en Philipp Utz.

In 111 jaar heeft het Uzin Utz uit Ulm zich ontwikkeld van regionale lijmfabrikant tot een internationale onderneming en is pionier in de vloerenbranche. Uzin Utz uit Haaksbergen behoort sinds 2004 tot het Duitse Uzin Utz. Het bedrijf wordt sinds de oprichting geleid door de familie Utz. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot de ‘Uzin Utz merkenfamilie‘ met zes sterke merken voor alle soorten vloeren.

“Als familiebedrijf van de vierde generatie vertegenwoordigen wij met onze merken alle expertise op het gebied van vloeren” legt Philipp Utz uit, lid van de Raad van Bestuur voor verkoop en marketing. Hij vervolgt: “We willen vloerenprofessionals, opdrachtgevers en architecten de beste oplossingen bieden voor de vloer, zodat zij op het hoogste niveau kunnen presteren.” De broers Julian en Philipp Utz, leiden het bedrijf samen als bestuursleden. De knowhow van de afzonderlijke merken komt samen in het overkoepelende Uzin Utz en wordt zichtbaar met de nieuwe campagne ‘The Art of Floor Systems’. Het nieuwe corporate design laat zien dat de merken onderdeel zijn van de merkenfamilie van Uzin Utz. Naast de modernisering van de verschillende merkenlogo’s is elk merk nu te herkennen aan haar eigen kleur en eigen vorm op alle media-uitingen. Deze vormen, de zgn. ‘abstracts’, zijn net als ieder merk van Uzin Utz, uniek. De ‘abstracts’ van alle merken samen vormen de nieuwe campagne-uiting ‘The Art of Floor Systems’.

De lijmen, egalisaties, parketlakken- en oliën gietvloeren en gereedschappen zijn door het nieuwe corporate design beter herkenbaar voor de gebruiker. Daarnaast is het nu duidelijk dat de merken ‘familie’ zijn. Philipp Utz vervolgt: “De verpakkingen zijn in een nieuw jasje gestoken met duidelijke productnamen en een nog beter leesbaar lettertype. Wat vooral voor onze afnemers een verbetering is, is dat de nieuwe verpakkingen worden voorzien van internationaal geldende pictogrammen en een QR-code met een directe link naar relevante productinformatie”.

“Ook het logo van Uzin Utz is aangepast. De claim ‘Your Floor. Our Passion’ staat symbool voor de kerncompetentie van Uzin Utz. In een tijd waarin veel merken willekeur tonen, maken wij hier een statement, daarom zal deze claim zichtbaar zijn in alle nieuwe media-uitingen van Uzin Utz”, zegt Julian Utz.

De claim ‘Your Floor. Our Passion’ behelst meer dan vloeren, deze staat ook voor de strategie die onder de naam PASSION 2025 is uitgerold. Deze strategie is gebaseerd op vier pijlers: Planet, Profit, People, Products & Services. “In 2021 hebben we intensief gewerkt aan ons nieuwe corporate design met de focus op ‘Products & Services’. In 2022, het jaar waarin ‘People’ centraal staat, presenteren wij dit aan onze belangrijkste stakeholders: onze medewerkers en onze klanten,” legt Julian Utz uit. “ ’People’ staat voor familie, wat in het nieuwe corporate design tot uiting komt. In 2017 is de eerste stap gezet door met alle internationale dochterondernemingen met een gemeenschappelijke filosofie en één naam naar buiten te treden. Zo is het voor onze klanten duidelijk dat wij wereldwijd de best mogelijke synergie en vloeroplossingen uit één hand  bieden,” zegt Philipp Utz hierop als lid van de Raad van Bestuur.

Met een speciale website, video’s en een social-mediacampagne wordt de internationale campagne ‘The Art of Floor Systems’ gestart. In november 2021 zijn de medewerkers al begonnen met aftellen met berichten op intranet over de bedrijfsgeschiedenis. 111 jaar Uzin Utz is het startschot voor ‘The Art of Floor Systems’ – traditie en vooruit zien met visie – dát is de dagelijkse praktijk bij het Uzin Utz van de vierde generatie. Meer informatie op www.the-art-of-floor-systems.com.