Tarkett en de toonaangevende interieurarchitect Odette Ex introduceren een nieuwe tapijtcollectie. De collectie wordt uitgebracht onder de naam DESSO & Ex Nature. “Het unieke aan deze collectie zijn de fascinerende, op de natuur geïnspireerde ontwerpen”, aldus Tarkett.

De DESSO & Ex Nature collectie kent 18 verschillende nieuwe dessins die zijn gebaseerd op de levendige structuren van materialen zoals steen, stucwerk en travertin. Hierbij staan zes natuurlijke kleurpaletten centraal: aarde, zand, mos, heelal, houtskool en violet. Deze tinten werken goed samen en creëren één geheel, terwijl ze verschillende ruimtes in een gebouw een onderscheidend karakter geven.

De samenwerking tussen Ex en Tarkett is echt een samenspel van verwante geesten, want Odette staat, net als Tarkett, bekend om haar visionaire aanpak die het welzijn van de mens centraal stelt in het ontwerpproces. De ambitieuze Nederlandse interieurarchitect wil met de nieuwe collectie mensen helpen om zich verbonden te voelen met de natuur.

Odette Ex, oprichtster van Ex Interiors: “Als mens zijn we in eenheid met de natuur. Daarvoor haalden we inspiratie uit levende materialen en natuurlijke paletten. We hebben dit vertaald tot een eigentijds ontwerp dat de verbinding tussen binnen en buiten vloeiend in elkaar laat overlopen. ‘Een goed interieur is een interieur dat ademt’. Ik kan niet wachten om te zien hoe andere designers geïnspireerd worden deze collectie te gaan gebruiken om binnenruimtes te verrijken en verder tot leven te brengen.’’

De nieuwe collectie vloerkleden en kamerbreed tapijt zijn nu te bekijken via de volgende link.