INretail, de VLOK Vakgroep Parket, Parket Alliance en Platform Parketbranche hebben een projectteam samengesteld om te komen tot nieuwe legvoorschriften.

De huidige, derde editie van de Legvoorschriften Parket is in 2012 tot stand gekomen onder auspiciën van het toenmalige Hoofdbedrijfschap Ambachten. Met de versie 2020 moet de branche voorzien worden van de nieuwste technische inzichten voor het leggen van houten-, kurk-, laminaat- en PVC-vloeren en het bekleden van trappen.

De eerste inventarisatiefase is begin februari 2020 van start gegaan met een oproep aan alle vakmensen om vóór 29 maart 2020 te komen met suggesties voor verbetering. Daarvoor zijn de huidige, derde editie van de Legvoorschriften Parket toegankelijk gemaakt op de site www.legvoorschriften.nl. De eerste reacties zijn inmiddels ontvangen

Vanwege de maatregelen ter beteugeling van het coronavirus kan de begin april geplande eerste bijeenkomst van deskundigen niet doorgaan. Daarom is besloten de inzendtermijn voor aanbevelingen en verbeteringen te verlengen tot 1 juni 2020. Hierbij heeft het projectteam overwogen, dat de overvolle agenda’s van sommige vakmensen mogelijk nu wat lucht geven om wensen in te sturen.

Het projectteam hoopt overigens de werkzaamheden daarna zo te kunnen inrichten, dat het oorspronkelijke doel, namelijk een presentatie van de nieuwe voorschriften tijdens de Interieur Collectie Dagen (13 – 15 september 2020) doorgang kan vinden.