THOMSIT heeft op de BAU 2021 Online de egaliseermiddelen XXL POWER, AS 1 RAPID en XXL XPRESS met verbeterde receptuur gepresenteerd. Alle drie bieden ze verbeterde vloeieigenschappen en een nog gladder oppervlak. Dankzij een nog snellere belegbaarheid besparen de geoptimaliseerde egaliseermiddelen de verwerker duidelijk tijd en zijn ze hierdoor ideaal voor bouwplaatsen waar sprake is van een hoge tijdsdruk.

Op de digitale BAU-beurs van dit jaar presenteerde THOMSIT drie van zijn beproefde egaliseermiddelen met nieuwe, verbeterde receptuur:   AS 1 RAPID, XXL POWER, en XXL XPRESS. De gunstige producteigenschappen werden nogmaals verbeterd en aangevuld met andere: de oppervlakken zijn aanmerkelijk gladder, de vloeieigenschappen zijn nog beter en de droogtijden van de geoptimaliseerde egaliseermiddelen XXL POWER en AS1 RAPID werden aanzienlijk verkort.

AS1 RAPID is een extreem spanningsarm en flexibel inzetbaar anhydriet-egaliseermiddel. Op oude ondergronden is het egaliseermiddel direct te gebruiken, met een laagdikte tot 20 mm. In plaats van na 24 uur is AS 1 RAPID bij een laagdikte van 3 mm nu reeds na 18 uur belegbaar en na 2,5 uur beloopbaar. Bij XXL POWER egaliseermiddel is de droogtijd dankzij de nieuwe receptuur aanzienlijk korter geworden. Bij een laagdikte van 5 mm bespaart de verwerker tot 50 procent van de tijd – in plaats van voorheen 12 uur nu nog maar 6 tot 8 uur. Zelfs bij ongunstige klimaatomstandigheden kan het nieuwe geoptimaliseerde egaliseermiddel XXL POWER uitstekend worden verwerkt. Dankzij het bijzonder gladde oppervlak zonder groeven en poriën bespaart de verwerker bovendien lijm en hoeft hij de ondergrond niet vooraf te schuren.

Het snelle egaliseermiddel XXL XPRESS droogt bijzonder snel – met een belegbaarheid na 90 minuten. XXL XPRESS is ontwikkeld voor droge binnenruimten, heeft een enorm goed vloeigedrag, is zeer sterk en heeft een zeer glad oppervlak. Het egaliseermiddel is net zoals XXL POWER stofarm uitgevoerd. “Als dynamisch merk hechten wij grote waarde aan de voortdurende optimalisering van onze producten, zodat ze steeds voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten,” aldus Simone Brauner, Product Management Floor Laying Systems bij THOMSIT. “Op bouwplaatsen is de tijdsdruk vandaag de dag vaak enorm hoog. Daarom hebben we vooral gekeken naar een verkorting van de droogtijden. De nieuwe egaliseermiddelen met verbeterde receptuur zijn zeer snel belegbaar (bijvoorbeeld XXL POWER tweemaal zo snel als voorheen) en hierdoor ideaal voor snelle vloerbedekkingswerkzaamheden onder hoge tijdsdruk.”

De nieuwe geoptimaliseerde egaliseermiddelen zijn verkrijgbaar vanaf maart 2021.