Want we hadden al een tijdje niets meer gehoord vanuit de loopgraven van de klik verbinding. Het gerechtshof in Delaware in de Verenigde Staten heeft beslist dat vier Mannington patenten van Välinge ongeldig zijn in dat land met onmiddellijke ingang. De Zweden hadden de zaak aangespannen tegen Halstead en Home Depot die voor hun vloeren illegaal gebruik zouden maken van een klik verbinding van Välinge.

Het hof heeft bepaald dat de zinsnede “niet van vatbaar voor schade veroorzaakt door vocht”, die voorkomt in iedere onafhankelijke claim van de betrokken Mannington patenten, er voor zorgt dat deze patenten ongeldig zijn in de Verenigde Staten. Hierdoor kan Välinge op geen enkele manier meer een beroep doen op deze Mannington patenten. Daarnaast hadden beide partijen ruzie over vier andere claims, waarvan er twee zijn beslist in het voordeel van Halstead en Home Depot. I4F verwacht dat de Mannington patenten ook in de toekomst ongeldig zullen blijven omdat ze te veel lijken op die van I4F.

Tegelijkertijd loopt er in Europa nog een zaak van I4F tegen Mannington om ook hier een patent ongeldig te laten verklaren (EP’665) dat in de familie van ongeldig verklaarde Amerikaanse patenten past. Wordt uiteraard vervolgd. Deze zeep ziet er smakelijk uit…