Online vloerenwinkel Solza gaat in zee met investeringsfonds Veams voor het realiseren van verdere groei.

Solza oprichter Jorik van der Heide vertelt: ,”Veel mensen geloven niet dat wij via het web laminaat, PVC en hybride houten vloeren verkopen. Toch doen steeds meer mensen dat online. We willen daarom ook met onze webshop serieuze vervolgstappen maken in Nederland en omliggende landen zoals België en Duitsland. Bij Veams vinden we investeringsgeld voor uitbreiding van ons team en de marketing. Ook nemen ze veel e-commerce kennis en ervaring mee. Met internationale webconcepten als Gadero en Wovar toont Veams aan wat er in korte tijd mogelijk is.Dat spreekt ons erg aan.”

Henk Jan Bijmolt van Veams omschrijft de investering als volgt: ,”Wij geloven in de vent en de tent. Jorik is nog maar 30 jaar, erg leergierig, en praktijkgericht. Verder is hij een echte internetondernemer die niet vies is van hard werken. Daarnaast zien wij kansen om uit te groeien tot een speler van formaat in de wereld van vloeren. Wij kochten bewust een minderheidsbelang, zodat Jorik de ruimte krijgt om door te bouwen. Samen schreven we het businessplan voor de toekomst. Soms houden we hem een kritische spiegel voor, meestal zeggen wij tegen zijn doordachte ideeën: Gewoon proberen. Als het niet werkt, leer je er altijd iets van waar je weer iets aan hebt.”

Solza, gevestigd in Alphen aan den Rijn, bestaat sinds 2021. Het bedrijf levert meer dan 2500 soorten vloeren en wandpanelen van A-merken. Het investeringsfonds Veams bestaat inmiddels uit een zevental bedrijven, van start-up tot scale-up.