De behagelijke warmte van vloerverwarming gecombineerd met de warme uitstraling van een authentieke houten vloer, het kan! Het idee dat deze twee niet samen zouden gaan is nu echt verleden tijd. Met het gloednieuwe concept Warm by Bauwerk kan nu iedereen zijn gedroomde houten vloer probleemloos op vloerverwarming leggen. De speciale houtenvloercollectie op basis van HDF maakt het voor iedereen mogelijk, aldus PPC, de verdeler van Bauwerk.

Vloerverwarming zorgt voor constante en comfortabele warmte, hout houdt de warmte langer vast en zorgt voor een gelijkmatige afgifte, met hoog rendement. De conclusie: Parket op vloerverwarming is een zeer goede combinatie. Er zijn diverse mogelijkheden voor vloerverwarming. De bekendste is conventionele vloerverwarming, waarbij waterleidingbuizen op of in de betonvloer liggen worden afgedekt met een afwerkvloer of egaline. Er zijn ook droogbouwsystemen op de markt, voorbewerkte isolatieplaten waarin de leidingen worden verwerkt. Electrische- of infrarood vloerverwarming is minder geschikt in combinatie met parket.

Alle vloeren uit de Warm collectie hebben een extreem lage warmteweerstand (RC-waarde) van 0,049 m2 K/W. Dit is de helft van vaak gestelde maximale waarde van 0,10. Warm vloeren zijn dus perfect geschikt voor vloerverwarming! De lage warmteweerstand wordt gerealiseerd door de productopbouw van deze parketvloeren: een HDF-drager met daarop een eiken toplaag met een totale dikte van 9,5 mm.

Warm biedt een selectie kwaliteitsvloeren in 8 trendy kleuren, perfect geschikt voor gebruik bij vloerverwarming en vloerkoeling, aldus PPC. De HDF onderlaag is zeer geleidend, waardoor de warmte van de vloerverwarming goed wordt doorgegeven. De Collectie van Warm bestaat uit 2 soorten legpatroon: Visgraat Vloeren en Planken Vloeren. Een duidelijk advies voor de consument: “Je kunt de legrichting gebruiken om een optisch effect te creëren. Een smalle kamer lijkt breder als je de planken dwars op de langste wanden legt, terwijl een korte kamer langer lijkt als je de planken in de lengte van de kamer legt.”

De groothandel vervolgt: “Vloerverwarming levert een aanzienlijke besparing op doordat de ruimte temperatuur lager ingesteld kan worden. Daarbij is het gezond, vloerverwarming geeft minder stofcirculatie en minder kans op huisstofmijt. De stralingswarmte voelt aangenaam aan en wordt gelijkmatiger verdeeld in de ruimte. Ook biedt vloerverwarming je meer ruimte voor je meubels, aangezien er geen ontsierende radiatoren, convertoren of leidingen op muren meer nodig zijn.”