Met de projectkwaliteiten Loft, Mercator en Saturn presenteert Interfloor drie nieuwe tapijtseries van geupcyclede econyl garens. Sterk tapijt, overigens ook geschikt voor woningen aldus de leverancier uit Zwartsluis.

Mercator Project ECONYL® Yarn is speciaal ontwikkeld voor de projectmarkt, maar ook uitermate geschikt voor íntensief woongebruik. Een Solution Dyed, stoere en buitengewoon krachtige lussenpool met het hoogste niveau van veiligheid en slijtvastheid. “Deze kwalitatief hoogstaande vloerbedekking is vervaardigd van bleekmiddelbestendig ECONYL® 6.0 polyamide. Uitermate duurzaam van 100% geregenereerd nylon uit o.a. verloren visnetten, kleding- en tapijtresten. Dit ‘eco nylon’ past volledig in ons gezamenlijk streven naar een circulaire economie”, aldus Interfloor. Eeen voorbeeld ziet u helemaal bovenaan.

Tegelijkertijd wordt de bijzondere karakteristieke tapijtcollectie Loft Project ECONYL® Yarn geïntroduceerd. “Een ronduit schitterende lussenpool met geweven karakter die zowel erg fraai is binnen project- als zwaar woongebruik, bijvoorbeeld voor een prachtige loft of studio. Gemaakt van duurzaam 100% SDN geregenereerd ECONYL® garen. De verschillende hoogtes van de poollussen creëren het gevoel van een weeflook tapijt met een sierlijk doch robuust uiterlijk. Verkrijgbaar in zowel subtiele naturel tinten met een zeer natuurlijk charisma als in uitgesproken kleuren die gegarandeerd een indrukwekkende basis in iedere ruimte verwezenlijken. Loft Project ECONYL® Yarn is tevens zeer fraai als maatwerk karpet voor uiteenlopende commerciële en residentiële toepassingen.” Een voorbeeld ziet u hierboven.

Interfloor: “Als derde nieuwe ECONYL-projectkwaliteit lanceren wij de meerkleurig kamerbrede Saturn Project ECONYL®Yarn. Deze lichtere uitvoering van de bestaande Sirius Project-SDN wordt hiermee de 5e ECONYL®tapijtkwaliteit in ons collectie. Het geliefde klassiek “gestipte” dessin wordt veelvuldig toegepast als praktische vloerbedekking op voornamelijk projectmatige locaties, maar misstaat ook zéker niet in een hal, op trap of overloop in residentiële toepassing. Het kwalitatief hoogstaande ECONYL® garen kan eindeloos geregenereerd worden. Samen met het door en door geverfde garen brengt dit een aanzienlijke reductie van afval en CO2 met zich mee.” Een voorbeeld staat op de foto hierboven.