De high pressure floors (HPF) van BerryAlloc, naar eigen zeggen de sterkste ter wereld, zijn het resultaat van technologie en design uit Scandinavië.

Vloerenfabrikant BerryAlloc heeft zijn drie bestaande collecties high pressure floors onder de loep genomen en vernieuwd. Original, Grand Avenue en Grand Majestic pakken uit met vernieuwde stijlen en nog meer decors, klaar voor hun volgende avontuur in moderne woningen en commerciële ruimtes. Deze vloeren met een extreem duurzaam oppervlak staan bekend als de sterkste ter wereld. Ze zijn te vinden in drukke luchthavens, bij autodealers, in showrooms en winkel- en recreatiecentra.

” Met meer dan een miljoen jaarlijkse passagiers hadden we in de lounge van onze luchthaven een sterke vloer nodig. Na drie jaar oogt onze high pressure floor nog altijd gloednieuw. Niet de minste schade,” vertelt Arne Johan Johnsen, Airport Managing Director van Kristiansand Lufthavn, Kjevik. Deze vloeren zijn ook uiterst populair op de woningmarkt. Ze zijn immers gemaakt voor elke ruimte en elke levensstijl, met  een waaier aan authentieke hout- en steenlooks. Voor elk wat wils dus! Deze ongelooflijk sterke en uitzonderlijk mooie vloeren worden gemaakt in de HPFfabriek van BerryAlloc in het Noorse Lyngdal, met de beste technologie en het knapste design van Scandinavië.

Daniel Urvalek, Product & Marketing Manager Nordics, vat het als volgt samen: “Onze collecties van high pressure floors combineren een unieke stevigheid en schoonheid met originele dessins en authentieke afwerkingen. Dankzij de PEFC-gecertificeerde materialen en 10 jaar commerciële garantie is dit een vloer die voldoet aan alle verwachtingen inzake esthetiek, prestaties en duurzaamheid van bedrijven als Volkswagen, Heathrow Airport en Crowne Plaza Hotels.” Elke haast onverslijtbare high pressure floor wordt vervaardigd uit hout met PEFCcertificering. Dat gebeurt in Noorwegen, onder het toeziende oog van experts en in een fabriek met ISO 14001-certificering die lokale elektriciteit uit waterkracht gebruikt. Het volledige proces, van concept en ontwerp tot fabricage en verpakking, gebeurt intern, om een duurzame vloer van superieure kwaliteit te garanderen.

De high pressure floors van BerryAlloc hebben een dikke, supersterke beschermlaag die harde klappen kan opvangen, met een robuuste waterbestendige laag als bescherming tegen morsen en spatten. Ze zijn bovendien voorzien van een krasbestendige slijtlaag (AC6),
de sterkste bescherming in hun categorie. Deze combinatie van superieure prestaties maakt onze high pressure floors geschikt voor woningen en bedrijven met de hoogste vereisten. High pressure floors zijn een duurzame en verbazend gemakkelijk te onderhouden oplossing.

Original, de oorspronkelijke collectie high pressure floors, is nu verkrijgbaar in 44 unieke decors op een veelzijdige plank van 198 x 1207 mm. Original kiest voor natuurgetrouwe hout- of steenlooks, van klassieke eik in een variëteit aan tinten tot den, notenhout, kalksteen en beton. Er is een Original voor elke woning en elk bedrijf, met zelfs parket- en scheepsdekpatronen voor een alternatieve insteek. Met zijn spectaculair lange planken is Grand Avenue de high pressure floor bij uitstek voor open ruimten. Dankzij 22 looks, geïnspireerd door iconische straten uit heel de wereld –zoals Madison Avenue, Potsdamer Strasse, Champs Elysées, Broadway en Abbey Road –creëert de houtlook van de collectie een geraffineerde sfeer, voor telkens weer elegante interieurs.

De planken van Grand Majestic zijn 2,4 meter lang en 30 cm breed: de grootste BerryAllocvloer ooit! In dit formaat, dat alleen mogelijk is dankzij de uitzonderlijke stevigheid van onze high pressure floors en het AluLoc-lockingsysteem, komen de acht houtdecors van Grand
Majestic, geïnspireerd door de adembenemende panorama’s van Noorwegen, schitterend tot hun recht. Deze vloer weerspiegelt met realistische structuren de rustgevende invloed van de natuur en is opgewassen tegen elke uitdaging.

De collecties Grand Majestic en Grand Avenue maken gebruik van AluLoc, een gepatenteerd aluminium lockingsysteem dat deze toch al stevige vloeren extra sterk maakt. Grote oppervlakten (tot 15 m x 15 m) kunnen zonder uitzettingsvoeg worden geplaatst, voor esthetische vloeren in commerciële ruimten. Ondanks zijn sterkte is het lockingsysteem heel gemakkelijk te plaatsen: druk gewoon de plank neer om de vloer vast te klikken. Ze ben je in een oogwenk klaar! Het indrukwekkende realisme van Original, Grand Avenue en Grand Majestic is te danken aan een reeks oppervlakken die de textuur en luister van natuurlijke afwerkingen perfect tot leven brengen. Wood Structure, met de nerven en poriën van natuurlijk hout, zorgt voor een vloer die uit elke invalshoek authentiek oogt. Dankzij het zacht matte, elegante Oiled Touch-oppervlak krijgen vloeren een warme gloed en een uitnodigend gevoel. De textuur van Wood Structure Oiled Touch maakt dat effect nog sterker. Het matte oppervlak en de discrete structuur van Brushed creëren een organische toets, terwijl het realistische, natuurlijk ogende oppervlak van Low Gloss Concrete de steenen betondessins van de collectie realisme geeft.

BerryAlloc heeft zijn collectie high pressure floors voorzien van een geluiddempende ondervloer, SilentSystem, onder elke plank. SilentSystem vermindert het geluid met meer dan 19 dB, wat ook betekent dat elke vloer van de collecties Original, Grand Avenue en Grand Majestic een alles-in-éénsysteem vormt dat zich vlot en gemakkelijk laat plaatsen. De high pressure floors hebben geen afzonderlijke ondervloer nodig. Het spreekt vanzelf dat BerryAlloc de stevigheid van zijn high pressure floors volledig garandeert. De vloeren zijn streng getest op sterkte, slijtvastheid, weerstand tegen beschadiging, verbleken en verkleuring, en krijgen voor residentieel gebruik een levenslange
garantie mee. En omdat onze high pressure floors voor de lange termijn gemaakt zijn, kunnen ze van woning tot woning mee verhuizen.

Voor een superieure afwerking wordt de collectie high pressure floors ondersteund door een reeks accessoires, zoals bijpassende en aluminium plinten en T-profielen, aluminium eindprofielen en trapneuzen. BerryAlloc levert beproefde en vertrouwde installatie- en
onderhoudsproducten en verzekert een onberispelijke plaatsing en een lange levensduur voor alle vloeren van de collecties Original, Grand Majestic en Grand Avenue. De high pressure floors van BerryAlloc zijn bestand tegen extreme omstandigheden. Ze openen de weg naar een schat aan nieuwe ervaringen, van klassieke eik tot Scandinavische den of stedelijk beton, altijd met de zekerheid dat de sterkste vloer ter wereld je nooit in de steek zal laten.