Cotap meldt: “Als familiebedrijf zijn we altijd in beweging om onze positie in de Nederlandse markt te behouden รฉn te verstevigen. Afgelopen jaren hebben we een mooie groei doorgemaakt, dat ervoor heeft gezorgd dat wij nog meer ruimte nodig hebben voor onze logistieke activiteiten. Om deze reden gaat Cotap in Zwolle een duurzaam distributiecentrum bouwen.”

Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd aan de Steinfurtstraat op het industrieterrein Hessenpoort in Zwolle. Op een terrein van 44.000 vierkante meter komt circa 23.000 vierkante meter magazijnruimte en 1.600 vierkante meter kantoorruimte. Daarnaast zijn er 23 vrachtwagen- en 185 autoparkeerplaatsen, waarvan er minimaal 20 worden uitgerust met e-laadstations. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen om in de elektriciteitsbehoefte van het pand te voorzien. Het systeem kan zo nodig in de toekomst worden uitgebreid. Het magazijn wordt gebouwd conform de BREAAM Very Good en GPR 8.0 duurzaamheidscertificering. “Hiermee realiseren wij een duurzame logistieke operatie en verlagen wij onze โ€˜vloerafdrukโ€™ wat volledig in lijn is met onze duurzame ambities.”

Dit nieuwe magazijn grenst aan het huidig distributiecentrum in Zwolle wat ruim een jaar geleden in gebruik is genomen. “Een unieke locatie dus met straks totaal 49.000 m2 opslag en distributiecapaciteit! Hiermee centraliseren we onze logistieke activiteiten in Zwolle, waardoor we een efficiรซntieslag kunnen maken รฉn zo de klanten nog beter kunnen bedienen. Met deze nieuwbouw realiseren we een toekomstbestendige logistieke operatie met een uitstekende ontsluiting op de A28. Tot slot zijn we met de bouw van het nieuwe distributiecentrum in staat om de arbeidsomstandigheden en -vreugde van onze Vloerfanaten nog verder te verbeteren. De bouw van dit duurzame magazijn start eind 2023 en wordt naar verwachting eind 2024 opgeleverd. Wij kijken uit naar een goede bouwperiode, samen met familie(bouw)bedrijf Ten Brinke uit Varsseveld.”