ATMYSPHERE is het thema van de komende editie van Domotex in Hannover (10-13 januari 2020) en deze term staat volgens de beursorganisatie voor gezonde materialen en gezonde productie van vloerbedekkingen. Enkele exposanten nemen al een voorschot met producten die het welzijn bevorderen van consumenten en werknemers op kantoor of bezoekers van een restaurant. Of zelfs van bezoekers van een beursstand.

Windmöller droeg bij aan de inrichting van de flagship store van Deutsche Telekom op het Marienplatz in München. In deze winkel heeft men gekozen voor een woonkamer met verzamelobjecten als setting die moet helpen om telefoons en abonnementen te verkopen. De kwaliteit Purline van de Duitse vloerenfabrikant is gebruikt omdat deze polyurethaan vloer die vooral uit canola olie, castor olie en kalk is gemaakt (het materiaal heeft als merknaam ecuran). Dit sluit volgens de fabrikant aan op de leefwereld van jongeren, die steeds milieubewuster in het leven staan. Een mix tussen het milieu en stijl, aldus het Keulse designteam Lepel & Lepel. Kijk naar de foto en oordeel zelf.

De Braziliaan Jalil Amor ontwierp het interieur van het Mama Shelter hotel in Belgrado, waarbi hij in de Ottomaanse geschiedenis van de Servische hoofdstad dook. Oosterse invloeden en sixties pop art worden gemixt, met een hoofdrol voor de Mafrash Home Décor Collection van tapijtfabrikant Zollanvari in het restaurant en de lounge. Barkrukken gestoffeerd met tapijt in felle kleuren, koffers die dienen als krukje, tafel of kist en die gestoffeerd zijn met hergebruikte handgeweven draagtassen afkomstig van de Ghashgha’i en Luri nomaden. Een slimme toepassing van hergebruikte stoffen en van tapijt als meubelstof.

Andere voorbeelden zijn het Greens Restaurant bij de Ring of Kerry Golf Club (met gegolfde eiken vloerplanken van Corà Parquet als wandbekleding), de beursstand van Freudenberg tijdens de afgelopen Domotex (waarbij het geprinte mos en de bomen op het tapijt bedriegelijk echt leken en de getufte rug volledig herbruikbaar is) en het restaurant Panorama 2962 bovenop de Zugspitze, de hoogste bergtop van Duitsland (waarbij Uzin Utz een vrijwel geurloze, oplosmiddelvrije epoxy primer inzette om de massief houten vloerdelen te beschermen tegen vocht van onderuit. De 20 mm dikke vloerdelen werden verlijmd met een Uzin parketlijm die het Blaue Engel keurmerk heeft ontvangen).

Kom dus naar Hannover in januari om naar gezonde vloeren te kijken (en deze uiteraard te bestellen) in het kader van ATMYSPHERE. (www.domotex.de)