Een echte ‘designklassieker’ in textiele vloeren met 37 nieuwe kleuren, onderverdeeld in vier kleurconcepten; Natural Haven, Walking on Clouds, Intensified en Color Accents, aldus de fabrikant uit Waalwijk.

Deze werelden passen bij de nieuwste woontrends en jouw persoonlijke woonstijl. Door de compacte structuur en gesneden pool creëer je met DESSO Asteranne een luxe velours-look. De vleug is onmiskenbaar exclusief en geeft het totale interieur een rijke en warme uitstraling. De nieuwe Asteranne collectie biedt keuze uit 37 tijdloze, naturelle en moderne kleuren die perfect passen bij de basis in elk interieur van nu. Materialen zoals beton, natuursteen, glas, staal en hout zien er in architectuur prachtig uit maar zijn in de gevoelsbeleving niet ‘warm, luxe en comfortabel’. Daar zijn zachte materialen voor nodig die warmte en het comfort brengen.

In het Asteranne inspiratieboek ontdek je 4 verschillende manieren om kleur te gebruiken en te combineren in het interieur. Voor elke woonstijl is er wel een passende kleur te vinden, zo stelt Tarkett. Met behulp van de vier kleurconcepten krijg je inspiratie voor de toepassing in verschillende interieurs. Er zijn naturel tinten, variërend van licht tot donker, passend bij een op de natuur geïnspireerd interieur. De fellere kleuren en pastelkleuren haken in op het nieuwe moderne wonen waarin gedurfd kleurgebruik de persoonlijke sfeer versterkt. De vollere kleuren zijn geschikt voor een modern-klassieke inrichting in ‘boutique hotel’ sfeer.

In het kleurconcept “Natural Haven’ staan natuurlijke kleuren en materialen centraal in het interieur. Met de natuur als inspiratie zijn hout, natuursteen, glas en metaal de basis in huis. Met een vloerkleed op maat wordt het gevoel van well-being, warmte en comfort verhoogd. Het kleurconcept “Walking on Clouds” bestaat uit pastellen gecombineerd met lichte neutrale kleuren. De toepassing van twee kleuren tapijt in één ruimte heeft een speciaal effect waarbij je een rustige en pure sfeer kunt behouden. Of je nu van landelijk houdt of juist modern; door een naturel- of pastelkleur toe te voegen in de vorm van een vloerkleed of kamerbreed tapijt wordt de beleving levendig, warm en persoonlijk.

Het kleurconcept ‘Intensified’ laat zien hoe je meer intense, vollere kleuren toepast in het interieur. De sfeer krijgt een rijke en warme uitstraling met het gebruik van deze diepe en donkere kleuren uit de Asteranne collectie. Dat je hier een beetje meer durf voor nodig hebt is zeker waar! Toch zijn deze kleuren van oudsher traditionele, klassieke kleuren die de landhuizen en paleizen van weleer grandeur gaven. Maak een statement in de klassieke woonstijl en ga voor deze classics. Met het kleurconcept ‘Color Accents’ geef je een modern interieur op een sfeervolle manier een fel of pastel kleuraccent. Kies je favoriete kleur uit de Asteranne tapijtselectie en laat een Vloerkleed op Maat maken want zo geef je een kleurrijke twist aan de neutrale basis van het interieur. Laat je inspireren door actuele modekleuren en creëer een levendig kleuraccent met een Asteranne kleed als eyecatcher in het interieur.