Domotex vindt in 2019 plaats van 11 tot en met 14 januari in Hannover. Het thema voor deze editie is Create’n’connect, waarmee de beurs de nadruk op modulaire vloerbedekkingen die door de eindgebruiker voor een deel zelf kunnen worden ontworpen en gelegd wil benadrukken. Vloeren maken deel uit van het totale interieur en zeker startende bewoners zoeken naar vloerbedekkingen die passen bij een flexibele inrichting van kleine woningen in grote steden.

Karpetten zijn een eeuwenoud voorbeeld van een flexibele, modulaire vorm van vloerbedekking. Bovendien worden deze vaak van natuurlijke materialen op ambachtelijke wijze gemaakt en ook dit spreekt starters op de woningmarkt aan. De industrie ziet nu ook in dat de tijden veranderen: grondstoffen worden schaars en moeten worden hergebruikt, jonge mensen huren noodgedwongen vaker een woning dan dat ze deze kopen en hebben behoefte aan minder spullen die ze snel kunnen meenemen bij een verhuizing en, nogmaals, het gevoel van de natuur in huis halen in een stedelijke omgeving is populair.

Vandaar dat Domotex blij is met jonge bedrijven met karpetten voor jonge mensen (of voor ouderen die jong van geest zijn). Twee voorbeelden die straks in januari hun kleden zullen tonen aan inkopers en retailers zijn On the Rugs uit Hamburg (handgeknoopte kleden met een knipoog naar het Verre Oosten) en The Knots uit Berlijn (karpetten die hergebruikt worden tot nieuwe modellen, zoals het model op de foto). Allebei merken voor en door jonge mensen, een jeugdige impuls die van harte welkom is in de grijze/kale koppen wereld van de vloeren!

www.ontherugs.de

www.the-knots.com

www.domotex.de