Domotex 2021 gaat niet door in januari. De vakbeurs voor vloeren is nu verplaatst naar 20 -22 mei. De reisbeperkingen vanuit het buitenland naar Duitsland op dit moment vanwege de pandemie is de voornaamste reden van deze beslissing.

Twee derde van het beursoppervlak was al ingevuld met exposanten. Maatregelen met betrekking tot afstand en schone handen stonden gereed. Maar exposanten en bezoekers hebben organisator Deutsche Messe verzocht om de beurs uit te stellen en dit is dus gebeurd. Op 15 januari, de oorspronkelijke openingsdatum, zal er een digitale bijeenkomst plaatsvinden.

Maar liefst 70 procent van de bezoekers komt van buiten Duitsland en 80 procent van de exposanten is internationaal actief. Dit betekent dat de organisatie geen risico wilde nemen door vast te houden aan januari, gezien de recente opleving van het COVID-19 virus in veel landen. Omdat organisator Deutsche Messe meent dat er wellicht aan het eind van dit jaar een vaccin beschikbaar komt is eind mei een betere datum voor de beurs, zo meent de beursorganisator.

Deze ziet ook in dat een digitaal platform als aanvulling op de fysieke beurs onmisbaar is en dit zal dan ook gelanceerd worden. Tijdens de conferentie op 15 januari zal hier vast op worden ingegaan. Het centrale thema Cover New Ground komt in ieder geval aan bod tijdens deze digitale conferentie vanuit Hannover.

www.domotex.de